Un român din Italia a pierdut 1.600 de euro. „I-am luat cu mine de frica hoților”

Un cetățean român din Piese Pio X, provincia Treviso, a trecut zilele trecute printr-o întâmplare neobișnuită care în cele din urmă, din fericire, s-a încheiat cu bine, relatează Il Gazzettino.

Bărbatul a ieșit la plimbare cu 1.600 de euro în buzunar, bani pe care îi avea în casă și pe care i-a luat cu el de teama hoților, dar i-a pierdut și a lansat apoi un apel pe Facebook: „Ofer recompensă 30% din suma respectivă celui care i-a găsit și îi va returna.” Apelul său nu a rămas fără răspuns.

G.D., originar din Maramureș, duminică după-amiază, 12 februarie, între orele 15:00 și 16:00 a ieșit din locuința sa cu căștile puse în urechi și cu un plic în care avea cei 1.600 de euro, bani economisiți pentru chirie și alte cheltuieli.

A parcurs câțiva kilometri pe via De Gasperi și nu și-a dat seama că între timp pierduse plicul cu economii. Disperat, a scris o postare pe grupul de Facebook „Te si da Riese Pio X se…”:

„Bună dimineața, am vrut să întreb dacă cineva a găsit o sumă mare de bani pe drumul de la Riese la Poggiana. Dacă nu vă schimbă viața, aș vrea să mi-i înapoiați, bineînțeles, veți fi răsplătiți! Mulțumesc! O zi bună tuturor! Probabil că banii mi-au căzut din buzunar când am scos bricheta. Când mi-am dat seama de asta, m-am întors imediat, dar nu am găsit nimic. Până la urmă, se plimbau și alți oameni: oricine ar fi putut lua plicul”, a scris conaționalul nostru.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Nu am avut încredere să-i las în casă, de teama hoților care intră prin locuințe”, a explicat bărbatul român.

Au urmat tot felul de comentarii, în care românul era sfătuit să fie mai atent. „Sper să recuperez chiar și doar o parte, aveam nevoie de ei pentru a plăti chiria”, a mai scris românul, care a promis că va oferi 30%.

După două zile de la postarea inițială, G.D. a revenit cu un comentariu în care își exprima bucuria și mulțumea unei persoane:

„Bună dimineața tuturor! Am vrut să vă spun că oamenii buni există și astăzi am întâlnit un om bun care mi-a găsit banii și mi i-a dat înapoi, este un domn din Riese Pio X. Aș dori să-i mulțumesc din nou pentru gestul pe care l-a făcut și pentru exemplul pozitiv pe care ni l-a dat tuturor! Oamenii buni există, credeți! O zi bună tuturor!”

Distribuie acest articol