Român amendat în Italia cu 400 de euro. A călătorit fără „Green Pass” în autobuz

Un român în vârstă de 50 de ani este prima persoană amendată la Roma după ce au intrat în vigoare măsurile impuse de decretul „Super Green Pass” care prevede începând de astăzi, 6 decembrie, deținerea certificatului verde Covid pentru cei care folosesc mijloacele de transport în comun.

„Nu îl am pentru că intenționez să mă vaccinez în zilele următoare”, a declarat conaționalul nostru forțelor de ordine, conform Corriere della Sera.

Bărbatul a fost oprit de un echipaj al Poliției Locale din Roma în stația de autobuz fin Piazzale Flaminio, imediat după ce coborâse din mijlocul de transport în comun. Agenții, care efectuau controale, i-au cerut certificatul verde, pe care bărbatul a recunoscut că nu îl deține.

„Nu îl am pentru că vreau să mă vaccinez zilele următoare” s-a justificat el, spunând că locuiește într-o localitate din afara Romei și se îndrepta spre locul de muncă.

Din păcate, nu a fost suficient pentru ca polițiștii să treacă cu vederea abaterea de la regulă a bărbatului român și, în consecință, acestuia i s-a aplicat o sancțiune în valoare de 400 de euro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În toată Italia au fost intensificate începând de astăzi controalele în ce privește deținerea certificatului verde.

Pentru a folosi transportul public în comun (autobuze, tramvaie, metrou, trenuri regionale) e suficient certificatul verde obținut cu un test COVID molecular (valabil 72 de ore) sau antigenic (valabil 48 de ore).