Român din Italia prins în flagrant în timp ce fura energie electrică de la vecina sa

Miercuri, 16 februarie, un bărbat de naționalitate română, cu domiciliul în zona platoului Val de Pine (Trento), s-a prezentat în fața judecătorului, după ce a fost prins în flagrant delict de către carabinieri în timp ce fura energie electrică de la vecinii săi.

Românul, de meserie electrician, s-a conectat ilegal la contorul vecinilor printr-un sistem ingenios de racordare care i-a permis de ceva vreme să le fure curent electric. Surprinsă de creșterea considerabilă a facturilor la energie electrică, vecina sa a realizat ce se întâmplă și l-a denunțat.

Potrivit publicației italiene La Voce del Trentino, cele două apartamente sunt alăturate, dar femeia nu locuiește permanent în apartamentul ei, astfel încât au trecut câteva luni de zile până a observat că ceva nu este în regulă. Mai exact, plătea facturi mai mari de curent, deși ea nu locuia acolo și, implicit, nu putea consuma atâta energie electrică.

Racordarea ilegală a fost demascată de un alt electrician, chemat special să verifice starea contoarelor. De altfel, profesionistul a putut vedea cum orice activare a iluminatului sau prizelor din apartamentul românului era înregistrată pe contorul celuilalt apartament.

Hoțul de curent electric a fost filat și surprins de carabinieri chiar de „Ziua Îndrăgostiților” și, odată încolțit, a mărturisit imediat. Pentru a-și finaliza planul ingenios, instalase chiar și o bucățică de lemn pe maneta de alimentare a contorului său dezactivat, pentru a-l face să pară că ar fi activ.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În fața judecătorului, românul și-ar fi justificat fapta mărturisind că nu are bani să plătească facturile și că starea lui de sărăcie temporară l-ar fi forțat, în consecință, să recurgă la soluții extreme.

Acesta a fost supus măsurii obligatorii de a semna de trei ori pe săptămână, la cererea avocatului său, pentru executarea de muncă în folosul public și de plata unei despăgubiri pentru un prejudiciu estimat la 250 de euro.