Român din Italia, proprietarul unei Tesla, surprins furând curent de la primărie pentru a-și încărca mașina

Un bărbat în vârstă de 46 de ani și de naționalitate română a fost surprins încărcând ilegal mașina sa electrică Tesla la o priză industrială deținută de primăria din localitatea italiană Vergato, situată în provincia Bologna din Emilia-Romagna.

Individul a fost denunțat la carabinierii din localitate pentru furt agravat continuu și i s-a cerut să deconecteze mașina.

Potrivit rapoartelor ale carabinierilor Vergato, care au intervenit în urma unei reclamații făcute de responsabilul tehnic al Primăriei, bărbatul și-a făcut un obicei din a-și încărca bateria mașinii sale Tesla de culoare albă la priza industrială a instituției.

Autoritățile au inițiat o anchetă și, în urma unei inspecții efectuate la data de 23 mai 2023, au constatat că mașina electrică indicată era efectiv conectată ilegal la priza industrială a Primăriei.

Analizând imaginile de pe camerele de supraveghere ale instituției, anchetatorii au observat că bărbatul român își încărcase mașina acolo și în zilele anterioare, în total de patru ori.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Proprietarul autovehiculului, identificat de carabinieri în scurt timp, a fost obligat să deconecteze imediat Tesla de la priza electrică a primăriei.

El s-a apărat în fața anchetatorilor declarând că o persoană din localitate îi spusese că poate folosi priza pentru a-și încărca mașina.

Această explicație nu i-a convins pe carabinieri, care l-au denunțat pe românul de 46 de ani, necăsătorit și cu un loc de muncă stabil.