Român din Italia, renăscut după 16 operații. De la o viață de coșmar la una de lux

Viața tânărului român Robert Constantin, rezident la Gaiarine, în provincia Treviso, este un mesaj de încredere și speranță. Are numai 29 de ani, dar destinul l-a pus deja la grea încercare. Ajuns în Italia la vârsta de 5 ani împreună cu mama sa, a fost nevoit să înfrunte o boală cumplită care l-a supus la 16 intervenții chirurgicale. Apoi, soarta a încetat să-l mai chinuie și s-a decis să-l răsplătească. Astăzi este un ceasornicar de lux, iar publicația Oggi Treviso îl numește „Regele ceasurilor.”

Robert Constantin, ceasornicar de lux în Italia. Sursa foto: Oggi Treviso

În spate, însă, sunt multe sacrificii și mult studiu, un curs pentru a deveni ceasornicar și talentul pur al unui creier super înzestrat. Robert a povestit pentru sursa citată că a avut o copilărie grea, plecând din România împreună cu mama sa din cauza sărăciei. Când avea 7 ani a început calvarul:

„Am căzut dintr-un copac și m-am rănit, dar nu mi-am rupt nimic. M-au dus oricum la Urgențe pentru că aveam dureri mari. Din păcate, acul seringii cu care mi-a fost injectat analgezicul a fost infectat, iar la scurt timp am făcut o infecție care a început să-mi afecteze cartilajele și oasele piciorului drept. Am stat un an în pat și încă doi în ghips. Clasele gimnaziale le-am făcut la pat practic. La școală toți râdeau de mine, eram șchiop și sărac, mergeam în cârje…”, a spus Robert, povestind drama prin care a trecut.

„Apoi m-au transferat la Cortina, mi-au făcut drenaj și 180 de infiltrații. În toți acești ani am suferit 16 operații. Sunt parte a unui miracol! Dintre oamenii care au suferit aceeași soartă ca mine, sunt singurul în stare să stea și să meargă fără cârje. (…) Mă antrenez foarte mult, pentru că mușchii mă ajută să susțin oasele șoldului. Proteza sportivă pe care mi-au implantat-o ​​mi-a schimbat viața. Am muncit din greu pentru a schimba lucrurile”, a mărturisit tânărul român.

Robert Constantin. Sursa foto: Oggi Treviso

O adolescență teribilă pe care Robert a înfruntat-o cu stoicism și multă răbdare. Printre pasiunile care se nășteau în acea perioadă a fost și cea de ceasornicar. Ceasurile de lux au atras atenția românului care, cu spirit de comerciant înnăscut, a început să facă primele „afaceri” din viața sa.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Când aveam 14 ani mi-am cumpărat un ceas cu 70 de euro și l-am vândut cu 180” – a povestit el. „În ceea ce privește afacerea mea, însă, totul a început cu un împrumut de 20.000 de euro garantat de mama mea. În scurt timp cei 20.000 de euro au devenit 100.000.”

Cum a reușit această performanță? „A fost simplu: am studiat statisticile din ultimii 15 ani. Am cumpărat niște ceasuri care în câteva luni și-au dublat valoarea.”

În prezent, sub brandul RCWatches, Robert Constantin cumpără ceasuri, le repară și le revinde, face reparații la ceasurile de lux. „Mă sună și din străinătate și-mi cer să fac reparații. Firma am deschis-o cu puțin timp în urmă, dar în ultimele luni am facturat aproximativ 250.000 de euro. Am fost și în Dubai, am lucrat pentru unul dintre membrii familiei regale.”

Robert Constantin, ceasornicar de lux în Italia. Sursa foto: Oggi Treviso

Bărbatul român a declarat că secretul său este că are un IQ peste medie: „Am obținut un punctaj de 144. Pot citi și 150 de pagini într-o oră.”

Robert Constantin, ceasornicar de lux în Italia. Sursa foto: Oggi Treviso

Robert locuiește împreună cu familia sa în cea mai frumoasă vilă din Gaiarine  și pe rețelele de socializare afișează o viață luxoasă pentru că: „Trebuie să demonstrez tuturor că am reușit. Am petrecut nopți nedormite citind, studiind pentru formarea mea profesională. Cred că acum viața îmi dă înapoi ceea ce mi-a luat. Prima vacanta mi-am luat-o la 26 de ani, când am plecat cu soția în Cipru. Nu-mi pasă de bani, am alte priorități. Banii îți fac viața mai ușoară, dar nu sunt totul. În garaj încă mai am scuterul Piaggio Ciao, unul dintre visele adolescenței mele. Mă simt bogat când sunt cu fiul meu pe acest scuter, chiar dacă poate am un ceas de 80.000 de euro la încheietură. Averea mea este familia mea”!