Un român din Italia s-a spălat pe picioare într-o fântână arteziană considerată monument istoric. Amendat cu 500 de euro

Un cetățean român în vârstă de 44 de ani a fost amendat cu 500 de euro la Roma, după ce s-a descălțat și a intrat să se spele pe picioare în apa unei fântâni arteziene din centrul capitalei italiene, relatează Corriere della Citta.

Bărbatul român a fost surprins spălându-și picioarele în plină zi în fântâna „Naiadi”, situată în Piazza della Repubblica, sub privirile cetățenilor și turiștilor revoltați la asemenea scenă.

După ce și-a scos pantofii și șosetele, a intrat cu picioarele în apa fântânii arteziene considerată monument arhitectural ca și cum ar fi fost cel mai natural gest și a început să se spele pe picioare ca în baia proprie.

Aflată în centrul orașului, în apropiere de Gara centrală Termini și de Via Nazionale, zona este plină de patrule ale Poliției Locale, dar în cazul de față au fost carabinierii care, aflați în tranzit, l-au observat pe bărbatul care se spăla în apa fântânii arteziene.

Românul nu a provocat pagube monumentului, dar conform regulamentului a fost amendat cu 500 de euro pentru interdicția de a intra în apa fântânilor istorice.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
„Fontana delle Naiadi”

„Fontana delle Naiadi” a fost inaugurată de Papa Pius al IX-lea la 10 septembrie 1870. Câțiva ani mai târziu, în 1888 a fost refăcută de la zero de către arhitectul Alessandro Guerrieri, ca mai târziu, în anul 1901 sculptorul palermitan Mario Rutelli să adauge patru figuri feminine nude din bronz înfățișând patru nimfe: Nimfa Lacurilor, Nimfa Râurilor, Nimfa Apelor Subterane și Nimfa Oceanelor.

@rotalianul