Român din Italia salvat în ultima clipă de la sinucidere de patru tineri imigranți

Un cetățean român a fost oprit în ultima clipă de la un gest extrem în dimineața de duminică, 26 februarie, în gara Carrara-Avenza din Toscana, când s-a întins pe calea ferată în așteptarea trenului care tocmai urma să sosească. Bărbatul intenționa să se sinucidă, dar patru tineri imigranți și o femeie i-au dejucat planul și i-au salvat viața.

Întâmplarea a fost povestită pentru La Gazzetta di Massa e Carrara chiar de Cristina Faini, femeia prezentă în gară. Conaționalul nostru este descris ca un bărbat înalt, elegant, îmbrăcat în albastru și cu o pălărie de aceeași culoare.

„Era ora 10:30 – a povestit femeia – când împreună cu fiica mea Silvia am mers în gara Avenza să luăm trenul spre Livorno. Trebuia să mergem la spital, să o vizităm pe mama mea, care este internată. Gara era pustie, totul încuiat, chiar și casa de bilete. Trei băieți de culoare stăteau pe o bancă la al doilea peron.

La primul peron era un tânăr, și el de culoare. Mai departe de noi și singur am văzut un bărbat înalt, cam de 50 de ani. Înalt, elegant, îmbrăcat tot în albastru și cu pălărie albastră. Cu toate acestea, fața lui era slăbită, părea că doarme în picioare. Și se clătina, ca o trestie în vânt.”

Deodată, în gară s-a auzit sunetul metalic al anunțului că urma să sosească trenul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„În acel moment – a povestit Cristina Faini – am observat cu groază cum bărbatul înalt a coborât și s-a întins pe șine, capul de o parte și picioarele de partea cealaltă a șinelor de cale ferată.”

Femeia a început să țipe și să ceară ajutor, dar tinerii prezenți în gară aveau toți căștile în urechi și nu o auzeau. A început să se agite, dând disperată din mâini și atunci toți au înțeles că se întâmplă ceva dramatic.

„Cei patru tineri au sărit imediat și l-au ridicat pe bărbat de pe șine, cu puțin înainte ca trenul să ajungă la el. L-au așezat pe peron, în timp ce eu am sunat la 113. La scurt timp a sosit poliția și ambulanța cu personalul sanitar care s-a ocupat de bietul om ce părea în transă.”, a mai adăugat Cristina.

Despre cei patru tineri imigranți care nu au stat pe gânduri și au sărit în ajutorul conaționalului nostru femeia a menționat că sunt „adevărați eroi, ce nu au ținut seama de pericol și au salvat viața românului care cine știe ce probleme grave are.”

„Din păcate este adevărat că gara Carrara-Avenza este din ce în ce mai tristă, dezolantă și pustie, loc în care îți vine să te sinucizi…”, a spus femeia italiancă.

Gara Carrara – Avenza