Un român din Italia a salvat viața unui tânăr de 12 ani. L-a scos din mare, apoi l-a resuscitat

Alin Stoian, un salvamar român din Italia care lucrează pe plaja liberă Bahìa Beach din Ostia (Roma) a devenit erou după ce, în cursul zilei de ieri, a salvat viața unui tânăr de 12 ani care se afla în pericol de înec în mare. Conaționalul nostru, ajutat de un coleg, l-a scos mai întâi pe copil din apă, apoi i-a aplicat timp îndelungat manevre de resuscitare cardio-respiratorie pentru a-l readuce la viață.

Totul s-a întâmplat în cursul după-amiezii de sâmbătă, 27 iunie, când o femeie a început să strige disperată că o persoană se îneacă. În timp ce oamenii de pe plajă sunau la 112, Alin și un coleg au sărit în apă pentru a salva tânărul care se îneca. Colegul românului nostru l-a tras pe copil la suprafață, iar Alin l-a scos apoi la mal.

„S-a întâmplat totul în jurul orei 18:00. Am auzit țipetele de unei doamne și m-am aruncat în mare împreună cu un coleg. Mă antrenez mult, am participat și la Spartan Race și mă antrenez de mulți ani în pădurea din Castel Fusano, iar asta m-a ajutat să-l aduc pe băiat la mal și să-i fac imediat respirație gură la gură. Timp de cel puțin 15 minute lungi i-am aplicat toate manevrele (de resuscitare – n.r.). Nu m-am oprit până nu am văzut că băiețelul își revine”, a povestit Alin Stoian pentru Roma Today.

Starea de sănătate a copilului era foarte gravă însă, iar personalul medical sosit cu ambulanța la fața locului a solicitat intervenția unui elicopter medical pentru a putea transporta victima cât mai repede la spitalul Bambin Gesù din Roma. Nereușind însă să găsească un loc de aterizare în apropiere, pilotul a coborât medicul din elicopter cu o scară, apoi a aterizat la o distanță de 5 kilometri de locul unde se afla pacientul.

După ce personalul medical a acordat băiatului primele îngrijiri pe plajă, acesta a fost transportat cu ambulanța până la elicopter, iar de acolo a fost dus direct la spital unde a fost internat în stare gravă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI