Român din Italia a salvat de la viol o fată de 19 ani. A pus pe fugă violatorul

O tânără în vârstă de 19 ani a fost atacată la Cinisello Balsamo, lângă Milano, de un cetățean egiptean care intenționa să o violeze. Fata a fost salvată de un român care a văzut scena de la balcon și a început să strige și să îl amenințe pe agresor. Acesta a fugit, dar a fost prins la scurt timp de carabinieri, relatează Corriere della Sera.

Tânăra a fost atacată și izbită la pământ lângă stația de pe Via Tiziano, în noaptea de sâmbătă spre duminică, puțin după miezul nopții. Era ora 00:40 când a coborât din autobuzul cu numărul 729 care a lăsat-o în apropierea casei sale. Vorbea la telefon cu un prieten și a apucat doar să strige „ajutor”, apoi convorbirea s-a întrerupt. În fața ei a apărut un bărbat înalt și robust, Ahmed Ayan, cetățean egiptean în vârstă de 22 de ani, imigrant ilegal în Italia, care avea intenția să o violeze: „Am înțeles imediat că avea intenții rele pentru că începea deja să-și scoată cureaua de la pantaloni”, le-a povestit mai târziu fata carabinierilor din Cinisello Balsamo. „Am încercat să mă apăr, am încercat să țip, dar el mi-a pus palma peste gură. Apoi, nu știu cum, m-am trezit pe pământ cu el deasupra mea.”

Un cetățean român l-a pus pe fugă pe atacator

În realitate tânăra a reușit să țipe și a fost auzită de un bărbat român care a ieșit imediat în balcon strigând și amenințându-l pe agresor. Egipteanul a renunțat la intențiile sale și a fugit. Carabinierii, după ce au primit de la martor indicații privind direcția în care s-a îndreptat Ayan, l-au găsit pe acesta după aproximativ o jumătate de oră pe via Marconi din Cinisello. Avea o zgârietură pe față cauzată de victimă, care între timp s-a refugiat în casa sa, nu departe de locul în care a avut loc incidentul. Fata a depus o plângere la carabinieri și a mers la secția Urgențe a spitalului „Bassini”, unde medicii i-au recomandat 14 zile de repaos pentru traume la coloana cervicală, subite în momentul în care a fost aruncată violent la pământ.

Ahmed Ayan a fost arestat cu acuzațiile de vătămare corporală și violență sexuală agravate de faptul că au fost comise noaptea și în timpul restricțiilor de circulație impuse de măsurile împotriva pandemiei de Covid-19.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI