Un român din Italia se dă drept carabinier care efectuează controale anti-Covid și jefuiește un pensionar

Un bărbat român în vârstă de 30 de ani a fost arestat la Caprie, lângă Torino, după ce a încercat să jefuiască un pensionar dându-se drept carabinier în civil care efectua controale pentru a se asigura de respectarea măsurilor anti-COVID. Bărbatul a reușit să-i ia victimei portofelul și telefonul mobil, dar a fost oprit la scurt timp de adevărații carabinieri, relatează Torino Today.

În după amiaza zilei de marți, 27 octombrie, bărbatul l-a oprit pe un pensionar în vârstă de 70 de ani, care făcea o plimbare în centrul orașului Caprie, spunându-i că este un carabinier în civil, de serviciu, care efectua verificări privind respectarea legislației anti-Covid. Falsul carabinier a acuzat victima de utilizarea incorectă a măștii și, imediat ce pensionarul și-a scos portofelul pentru a-i înmâna documentele, acesta l-a atacat smulgându-i portofelul și telefonul mobil din mâini.

Jaful nu a fost dus la bun sfârșit și datorită prezenței de spirit a pensionarului care a sărit imediat asupra celui care tocmai îi furase bunurile. După o scurtă luptă între cei doi, bărbatul român a fugit de la locul faptei.

Intervenția imediată a adevăraților carabinieri, avertizați de unii trecători, a făcut posibilă urmărirea bărbatului în timp ce fugea pe o stradă secundară. A fost prins, arestat și pus la dispoziția autorității judiciare.