Un român din Italia și-a adus o cățelușă din România, dar i-a fost luată de polițiști. „Ajutați-mă să o recuperez!”

Un bărbat român fără adăpost, pe nume Fluturaș Copot, a fost nevoit să predea câinele său autorităților din Reggio Emilia, deoarece nu avea carnet de sănătate, microcip și nu era vaccinat. Bărbatul român, originar din Târgu Neamț, nu are o locuință stabilă și nici un venit asigurat, de aceea șansele să-și primească înapoi câinele sunt foarte mici. El face un apel disperat: „Ajutați-mă să o recuperez pe Maya!”

Românul cerșește în fața bibliotecii de pe via Farini și de o săptămână o avea alături pe Maya, o cățelușă care i-a fost însă luată de polițiști.

Cățelușa Maya se află în prezent în custodia adăpostului pentru animale de pe via Falesina, nr. 4 (telefon: 0039/0522943704), unde va fi supusă unei profilaxii sanitare și ulterior va fi dată spre adopție, informează Gazzetta di Reggio.

Fluturaș Copot. Sursa foto: Gazzetta di Reggio

Responsabilul adăpostului a declarat că Fluturaș are puține șanse să-și recupereze câinele, deoarece trebuie să facă o cerere de adopție și pentru că nu este cetățean italian probabil aceasta nu va fi acceptată.

Potrivit legii, proprietarul unui câine trebuie să-i implanteze microcipul în primele două luni de viață ale animalului. De asemenea, un pui de câine nu poate fi adoptat înainte de 60 de zile de la naștere. Maya, cățelușa lui Fluturaș, are mai puțin de două luni și nu este vaccinată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Maya a ajuns în Italia din România

Conaționalul nostru a explicat că o are pe Maya din România, acolo unde trăiește familia bărbatului. Cel puțin în Reggio Emilia, câinii nu sunt admiși în adăposturile publice, de aceea este foarte dificil să găsească un loc unde să doarmă împreună cu cățelușa sa.

La Bologna, de exemplu, în urmă cu câțiva ani s-a născut Kennel Refuge, spațiul de primire al Asp Città di Bologna și Open Group conceput special pentru persoanele fără adăpost care au un câine.

Oaspeților li se garantează colaborarea continuă cu un medic veterinar (pentru vaccinarea animalelor, analize de sânge, prescrierea de tratamente și intervenții atât la domiciliu, cât și în clinică), achiziționarea de medicamente mai ieftine și distribuirea gratuită de hrană uscată și în cutie. O colaborare care ar fi neprețuită și pentru Fluturaș, care a decis să o țină cu el în Italia pe Maya.

Giorgio Micagni, directorul serviciului veterinar din Reggio Emilia, a declarat că, dacă Fluturaș Copot demonstrează că poate avea grijă de animal și oferă garanțiile necesare, ar putea primi din nou câinele.

Însă, în prezent, bărbatul român are puține șanse să-și recupereze cățelușa.