Un român din Italia și-a găsit Mercedesul dezmembrat în parcare. I-au furat piese de peste 14.000 de euro, inclusiv volanul

Un român din orașul italian Verona, regiunea Veneto, s-a ales cu o pagubă de peste 14.000 de euro după ce hoții i-au furat piese din mașina Mercedes deținută de conaționalul nostru.

Soția lui Constantin, proprietarul mașinii, a lăsat mașina seara în parcare, când a intrat la locul de muncă, iar când s-a dus să o ia dimineața, s-a trezit cu o surpriză de proporții.

Era ora 6:00 dimineața când soția bărbatului român a ieșit de la muncă și s-a dus spre mașina Mercedes GLE 250 din 2016, venind din spatele autovehiculului.

La prima privire nu i-a atras atenția nimic, femeia mergând direct la ușa șoferului și urcând în mașină, dar când s-a așezat pe scaun a avut un șoc: volanul autoturismului lipsea.

Soția bărbatului român s-a trezit fără volan la mașină. Foto: arena.it

Femeia s-a speriat și a ieșit imediat din Mercedes, iar când s-a uitat la partea din față a mașinii, a observat că lipseau atât farurile, cât și multe alte piese de sub capotă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Incredibil! Am publicat pe Facebook pozele cu mașina mea pentru a arăta ce mi s-a întâmplat, cerând ajutor, dar mi-au răspuns persoane din Padova, Milano și din multe alte provincii, spunând că același lucru li s-a întâmplat și lor”, a declarat Constantin pentru ziarul L’Arena.

Românul nostru a venit în Italia în urmă cu 22 de ani și s-a stabilit la Verona, unde și-a întemeiat o familie. Mașina Mercedes și-o dorea de mult timp, iar în urmă cu doi ani a reușit să o cumpere în rate.

Partea cea mai dureroasă este că asigurarea auto pe care o are acoperă furtul mașinii, dar numai furtul complet, nu și al unor piese. Astfel, pe lângă faptul că trebuie să plătească încă ratele la mașină, acum este nevoit să mai scoată din buzunar circa 14.000 de euro pentru a înlocui piesele furate.

Partea din față a mașinii a fost furată aproape complet. Foto: larena.it

Și mai dureros este faptul că în timp ce se întâmpla asta, Constantin se afla în România, unde asista la înmormântarea fratelui său, deci a fost lovit de două nenorociri deodată.

„E o nebunie! În acele zile mă-ntorsesem acasă pentru înmormântarea fratelui meu. Când am aflat de furt, am intrat pe site-urile unde sunt puse piese de schimb în vânzare și am găsit unele de la modelul meu de mașină, dar când am întrebat vânzătorul de unde proveneau, m-a blocat”, a mai precizat Constantin pentru ziarul italian.

„Am depus plângere, sperând că se vor găsi indicii în camere video de supraveghere din apropierea pieței (unde era parcată mașina – n.r.). Hoții nu au demontat mașina în numai câteva minute”, a mai spus românul nostru.

Constantin a decis, de asemenea, să alerteze și Poliția de Frontieră Română, dar și autoritățile române cu privire la furtul suferit, suspectând că hoții ar putea proveni chiar din România.

„Este țara mea, dar organizațiile criminale se mută peste tot, în special în Italia (…) Am vorbit cu un prieten polițist din România, se pare că cineva căuta piese de schimb pentru o mașină ca a mea, dar anunțul a dispărut după furt”, a conchis românul din Verona.

Distribuie acest articol