Un român din Italia și-a legat soția de scaun și a amenințat că o omoară, apoi i-a lovit pe polițiști

Un bărbat român în vârstă de 40 de ani a fost arestat la Anzio (Lazio) și este acuzat de violență în familie și ultraj. El și-a legat soția de un scaun, a amenințat că o omoară și i-a lovit pe agenții de poliție care au intervenit la fața locului, scrie Casilina News.

Vineri, 15 mai, în jurul orei 20:00, polițiștii au fost sunați de o femeie disperată care le-a cerut ajutorul. Era soția lui P.D., bărbatul care tocmai o amenințase cu moartea. El a legat-o pe un scaun din grădină și cu un bidon de benzină într-o mână și o secure în cealaltă, amenința că îi pune capăt vieții. Victima a reușit în cele din urmă să se elibereze și a telefonat poliției solicitând ajutor.

În timp ce agenții ascultau declarațiile femeii, soțul ei s-a apropiat și, într-o evidentă stare de ebrietate, a început să vocifereze amenințându-i pe polițiști. Aceștia au încercat să îl calmeze, dar când i-au cerut să le prezinte un document de identitate bărbatul a sărit la bătaie la ei. Blocat de polițiști, el a fost arestat pentru rezistență și vătămarea unui funcționar public, precum și pentru violență în familie.

Agenții au fost nevoiți să solicite asistență medicală atât pentru ei, cât și pentru femeia română.

Sunteți victima sau martorul unor scene de violență domestică?

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.