Român din Italia ucis în ziua de Crăciun. Arestat un conațional

Un bărbat român a fost găsit fără viață chiar în ziua de Crăciun din acest an, într-o rulotă parcată la periferia localității italiene Monterotondo din provincia Roma.

Din primele informații, relatate de ziarul Corriere della Sera, reiese că principalul suspect pentru moartea românului este un conațional, care între timp a fost identificat și pus sub arest.

Constantin Horonceanu, în vârstă de 63 de ani, a fost găsit mort în rulota în care locuia de către un voluntar al asociației „Comunità di Sant’Egidio”. Când voluntarul a intrat în rulotă, cu intenția de a-i oferi ceva de mâncare, l-a găsit pe conaționalul nostru fără viață și plin de sânge, motiv pentru care a alertat imediat forțele de ordine.

Medicul legist, intervenit la fața locului împreună cu carabinierii și procurorul Francesco Menditto de la Parchetul din Tivoli, a constatat în scurt timp că este vorba despre o crimă. Bărbatul de 63 de ani avea mai multe răni în zona abdomenului care au fost provocate de lama unui cuțit, mai precizează sursa citată.

Carabinierii au dat startul unei anchete imediat și au reușit, în următoarele două zile după macabra descoperire, să reconstruiască cele întâmplate, precum și să identifice un suspect principal.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Investigațiile efectuate de militarii italieni au dus astfel la arestarea unui bărbat român fără adăpost, în vârstă de 39 de ani și cu inițialele numelui A.D. Acesta a fost găsit de oamenii legii în cursul dimineții de luni, 27 decembrie 2021, într-un adăpost improvizat din aceeași localitate.

Anchetatorii au găsit în posesia inculpatului și două cuțite care au fost puse sub sechestru și sunt considerate ca fiind armele crimei. Miercuri, 29 decembrie, A.D. este programat să apară în fața unui judecător pentru anchete preliminarii care va valida arestul și-l va interoga asupra motivului care l-a făcut să recurgă la acest gest dramatic.

Până în prezent nu se cunoaște încă, cu precizie, motivul crimei, dar anchetatorii presupun că este vorba de o ceartă pornită între Horonceanu și A.D. din cauza banilor, ceartă care a degenerat apoi în violență și crimă.