Român dispărut în Italia. „Bebe” locuia la Genova și de aproape 4 luni nimeni nu mai știe nimic de el

Un bărbat român în vârstă de 58 de ani este dat dispărut în Italia de membrii familiei sale care nu mai știu nimic de el de la începutul lunii mai, anul curent. Jean Cotea a dispărut fără urmă, telefonul său este mereu închis și nu are niciun act de identitate asupra sa.

Cotea Jan trăia la Genova de aproximativ 5 ani, era originar din Craiova, iar dispariția acestuia ne-a fost semnalată de nepoata lui aflată în țară.

Jan era cunoscut sub numele de „Bebe”, în Italia trăia singur, familia lui este în România și are o fiică în Grecia. Ultima dată ar fi fost văzut de către niște persoane din anturajul său. „Tocmai aceste persoane, pe care noi nu le cunoaștem în realitate, ne-au anunțat că unchiul meu a dispărut pe la începutul lunii mai”, ne-a spus Adriana Denisa Sandu, nepoata bărbatului român.

Până în momentul dispariției, „Bebe” era un client cunoscut al magazinului românesc „Transilvania”, din cartierul Sampierdarena. Cu ceva timp înainte de a dispărea, Jan i-a înmânat proprietarei magazinului românesc cartea de identitate și o mică sumă de bani pe care a rugat-o să i le păstreze. Nimeni nu a bănuit însă că bărbatul va dispărea de pe o zi pe alta, fără ca nimeni să mai știe ceva despre soarta lui.

Jan Cotea, zis „Bebe”, dispărut în Italia de la începutul lunii mai 2020

Adriana, nepoata lui aflată în România în aceste momente, a sunat la carabinieri pentru a depune o plângere cu privire la dispariția unchiului său, dar i s-a răspuns că pentru o asemenea procedură trebuie să se prezinte personal la unitatea de carabinieri.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

O speranță de a-l găsi pe Jan Cotea, zis Bebe, familia o are acum de la comunitatea românească din Italia, poate cineva l-a văzut în ultima perioadă pe acest bărbat sau sunt persoane care pot da informații despre unde s-ar putea afla. Fără un act de identitate la dânsul se presupune că nu ar fi putut ajunge prea departe. „Bani nu cred să fi avut asupra lui… sau dacă a avut au fost sume mici”, ne-a mai spus Adriana.

Toți cei care pot ajuta cu informații la găsirea lui Jan Cotea sunt rugați să o contacteze pe Adriana Denisa Sandu, nepoata acestuia, aici, pe pagina ei de Facebook sau să trimită un mesaj redacției Rotalianul – Revista românului din Italia.