Român dispărut în Italia de 13 ani, căutat de sora sa: „Am început să mă aștept la ce-i mai rău”

Maria Crăciun, o româncă originară din comuna Cudalbi, județul Galați, trăiește un coșmar început în 2010, când fratele ei, Marcel Carp, a dispărut fără urmă în Italia.

Tânărul, care avea 23 de ani la momentul dispariției, muncea ca cioban la o stână din provincia Rimini, unde era angajat alături de alți doi conaționali, relatează publicația Gândul.

Proprietarul italian le oferea cazare, iar Marcel era mulțumit cu viața sa, chiar dacă era una extrem de modestă.

Pe data de 10 mai 2010, Maria a vorbit ultima oară cu Marcel. Acesta a vrut să îi comunice ceva important, însă nu a reușit. După acea conversație, telefonul tânărului a rămas închis, iar colegii săi au informat-o că tânărul a dispărut.

Maria a povestit: „Sâmbătă, pe la ora 15.00, am vorbit cu el, îi trimisesem un pachet de acasă, din România. Cum a răspuns la telefon, mi-a spus «Vreau să-ți zic ceva», dar imediat a schimbat subiectul, cred că venise vreunul din colegii lui români.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După dispariția lui Marcel, Maria, fiind însărcinată în 5 luni, a suferit un șoc major și a pierdut copilul.

Deși a solicitat ajutor de la Poliția din România și Consulatul României de la Bologna pentru a-și găsi fratele, răspunsurile au fost vagi și nesatisfăcătoare.

Acum cinci ani, femeia a fost chemată pentru o probă ADN la Poliția din Galați după ce a fost găsit un cadavru, însă nu era Marcel.

Cu speranța că cineva ar putea avea informații sau l-ar putea recunoaște, Maria a descris aspectul fizic al fratelui său:

„Marcel este șaten, are ochii verzi, 1,75 m înălțime și are o cicatrice în cap, pe partea stângă, un «V» întors, iar pe brațul drept are o altă cicatrice, de la o mușcătură de cal. Timp de zece ani, am crezut că nu este mort, nu voiam să accept că nu mai este în viață.

Acum, am început să mă aștept la ce-i mai rău. Măcar să ne spună cineva dacă s-a confirmat că este mort. Ni se ascunde ceva. O fi greșit cu ceva și l-or fi pedepsit.

Patronul lui din Italia avea și un restaurant acolo, în satul acela, și am înțeles că atunci când se ajungea cu ancheta în sat, acolo se bloca totul. În perioada aceea, în Italia s-au lipit afișe pe stâlp cu poza fratelui meu, dar degeaba”, ne-a mai spus sora lui Marcel Carp.

În ciuda tuturor obstacolelor, Maria continuă căutările, sperând că va afla în cele din urmă ce s-a întâmplat cu fratele ei.