Român dispărut în nordul Italiei, apelul fiicei sale: „Mă doare sufletul, ajutați-mă să îmi găsesc tatăl”

Oameni dispăruți, de care nu se știe nimic de zile întregi, de luni, de ani chiar. Căutați de rude, de prieteni, de autorități, unii sunt găsiți de poliție sau apar singuri, din neant, altora le este pierdută urma pentru totdeauna. Suferințele, faptele, evenimentele din viața noastră ne fac uneori să ne izolăm sau să fugim. De cine? De ce? Motivul îl știe fiecare și este mereu diferit, dar în urma noastră uneori lăsăm persoane îndurerate, care se îngrijorează pentru noi și ne vor alături de ele. Așa cum nu se resemnează Melissa, care din luna iulie a acestui an nu mai știe nimic despre tatăl ei, dispărut în nordul Italiei: „Nu am mai vorbit cu el din luna iulie… nu mai știu nimic de el de atunci și mă doare sufletul.”

Ștefan Bicu are 42 de ani și este originar din Brăila dar mare parte a vieții și-a petrecut-o în orașul Buzău. De ceva timp venise în Italia cu soția sa de care s-a despărțit după o căsnicie de 17 ani. După divorț Ștefan a suferit o depresie destul de profundă, ne destăinue fiica sa. I-a fost greu să se obișnuiască singur, fără femeia cu care spera să își petreacă toată viața. „Începuse să bea și să schimbe orașe după orașe”, ne povestește Melissa Ștefan, „ca mai apoi să rămână în Alessandria, orașul în care cu puțini ani în urmă ai mei au locuit împreună.”

La Alessandria, în provincia Piemonte din nordul Italiei, Ștefan Bicu a muncit la doi români unde nu a fost tratat prea bine: „Profitau de el, îl munceau și nu-l plăteau, când cerea banii pentru munca sa, primea doar palme și la propriu cât și la figurat.”, ne spune fiica sa.

În luna iulie a acestui an este ultima dată când Melissa vorbește cu tatăl său. Apoi, acesta a devenit de negăsit: „În luna iulie am fost apelată de tata de pe un număr necunoscut spunându-mi că i s-a furat telefonul. Nu mi se părea nimic prea grav, eram prinsă cu munca, nu mi-am făcut prea multe griji pentru o perioadă. Trecuseră la un moment dat săptămâni fără să-mi dau seama că nu am mai vorbit cu el.”

Melissa Ștefan și-a sunat tatăl pe numărul de telefon pe care îl avea, dar fără să obțină vreun răspuns; telefonul era mereu închis. Din Pavia, unde locuiește tânăra română, a plecat la Alessandria pentru a-l căuta personal, a mers la poliție dar a avut impresia că cei de acolo nu i-au acordat atenția cuvenită: „Am fost la poliție să mă interesez de el, dar poate fiind prea mică nu m-au băgat în seamă, o tânără de 18 ani care își caută tatăl alcolist nu prezintă încredere pentru ei…”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Melissa l-a declarat dispărut pe tatăl ei la autorități, iar carabinierii din Alessandria i-au spus că tatăl ei s-a prezentat la ei în data de 18 octombrie declarând că i s-au furat actele. De la carabinieri fata a aflat că tatăl ei este „un om al străzii” și că doarme în fața gării din Genova. „Sfatul poliției a fost să merg și să-l caut personal deoarece am mai multe probabilități să-l găsesc eu decât ei.”

Îngrijorarea Melissei s-a accentuat chiar înainte de zilele Crăciunului, când a primit o veste care speră să nu fie adevărată: „Am fost sunată de fratele tatălui meu care mi-a spus că a primit la rândul lui un telefon de la o anumită doamnă spunându-i că tata a murit. Tatăl meu nu are acte, iar eu nu am cum să cred această variantă.”

Melissa ține în permanență legătura cu autoritățile, sperând în fiecare zi că va afla un mic indiciu, o veste despre unde s-ar putea afla tatăl său, dar își pune speranța și în noi, cei din jurul ei. „Nu cunosc Genova și cu toate astea mâine vreau să merg și să mă plimb puțin prin fața gării. Cine l-a văzut și știe ceva de el, rog să mă ajute să îl găsesc, aș fi recunoscătoare!”

Ștefan Bicu, 42 de ani, dispărut în nordul Italiei

Conform celor specificate de fiica sa, Ștefan Bicu, născut în 1976, corespunde următoarelor semnalmente: „Are o înălțime de aproximativ 175 cm, părul castan închis, dar probabil acum un pic cam gri și poate tuns scurt, ochii căprui închis, cam la 60/65 kg. În luna iunie a fost operat la un picior, deci probabil acum se remarcă prin faptul că șchiopătează, că merge cam greu. Ultima oară a fost văzut de o cunoștință în Piazza della Libertà, în Alessandria. Eu nu am mai vorbit cu el din luna iulie… nu mai știu nimic de el de atunci și mă doare sufletul. Nu mai știu unde să apelez. Așa că vă mulțumesc din toată inima!”

Cine are informații despre Ștefan Bicu și o poate ajuta pe Melissa să-și găsească tatăl, este rugat să o contacteze pe profilul său Facebook – Meli Issa, să sune la 112 – carabinieri, să ne contacteze prin email, la contact@rotalianul.com sau pe pagina Facebook Rotalianul – Revista Românului din Italia.