Român dispărut și crezut mort în timp ce călătorea cu microbuzul în străinătate. Căutat cu drone și un elicopter

Un român de 47 de ani a pus pe jar poliția din localitatea germană Kleinlangheim (Bavaria) după ce a dispărut miercuri, 24 mai, de la un loc de odihnă din apropierea unei benzinării de pe autostrada A3, unde microbuzul românesc cu care mergea în Belgia s-a oprit să alimenteze.

Inițial dat dispărut, apoi presupus decedat, românul a fost găsit dormind fără griji la marginea unei păduri aflate la doi kilometri de benzinărie. În căutarea lui au fost antrenați pompieri și polițiști cu câini, drone și un elicopter.

După cum relatează publicația Würzburg Erleben, era în jurul orei 6:00 dimineața când un grup de pasageri români au făcut un popas cu microbuzul lor pe autostrada A3, în zona de odihnă denumită Haidt Nord.

În timp ce șoferul își alimenta vehiculul cu carburant, cei șapte pasageri și-au dezmorțit picioarele plimbându-se în zona de odihnă.

Când grupul de turiști s-a reunit pentru a-și continua călătoria, au constatat că unul dintre ei lipsește. Cei care l-au văzut ultima oară au declarat că bărbatul absent se îndrepta spre marginea pădurii din apropiere.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După aproape o oră de căutări zadarnice, șoferul microbuzului l-a contactat în cele din urmă pe administratorul benzinăriei, iar acesta a făcut imediat un apel de urgență la Poliția din Würzburg-Biebelried.

Datorită barierei lingvistice dintre protagoniștii întâmplării, inițial s-a presupus că persoana căutată ar fi decedată, motiv pentru care a fost declanșată imediat o căutare de anvergură.

Pe lângă numeroase forțe de poliție, la căutarea românului dispărut au mai participat și personal din cadrul brigăzilor de pompieri din localitățile Kleinlangheim și Haidt, câini polițiști de urmărire și serviciile de salvare, inclusiv un elicopter de poliție și o dronă.

În jurul orei 9:00, echipajul elicopterului l-a reperat pe bărbatul dispărut la aproximativ doi kilometri de zona de odihnă, dormind în iarbă lângă o potecă. Acesta a declarat că și-a întins puțin picioarele și apoi a ațipit.

Călătoria spre Belgia a microbuzului a putut continua abia la ora 9:30 dar nimeni nu a comentat, deoarece totul e bine când se termină cu bine. Desigur, costurile operațiunii de căutare a românului somnoros nu i-au putut fi impuse.

Distribuie acest articol