Român, erou în Italia. A ajutat la prinderea unor hoți folosind camerele de supraveghere ale mașinii sale

În noaptea dintre duminică și luni, 10 aprilie, un român aflat la volanul unei mașini în Dalmine, provincia Bergamo, a observat mișcări suspecte și a reușit să filmeze patru hoți care tocmai furaseră o casetă de valori, ajutând astfel la prinderea lor, relatează Il Giorno.

În timp ce se afla în mașina sa, românul a devenit suspicios în legătură cu mișcările unor persoane și a activat camerele de supraveghere perimetrale ale mașinii sale. Acestea i-au filmat pe hoți părăsind magazinul Pepco din Dalmine, având în mâini o casetă de valori care conținea peste 7.000 de euro în numerar. Automobilistul român a alertat imediat autoritățile.

Această informație s-a dovedit a fi crucială în prinderea a trei hoți, nomazi născuți în Italia, cu legături de familie între ei și cu antecedente penale pentru furt și infracțiuni contra patrimoniului. Un al patrulea complice a reușit să scape și este căutat în continuare de polițiști.

Cei trei suspecți au fost judecați în regim de urgență, iar pentru cel mai în vârstă dintre ei, J.A., în vârstă de 37 de ani, judecătoarea Donatella Nava a dispus închisoarea. Un altul, de 27 de ani, nu poate părăsi domiciliul, iar pentru al treilea nu a fost dispusă momentan nicio măsură. Procesul va avea loc la sfârșitul lunii aprilie.

În noaptea jafului, cei patru hoți au țintit magazinul Pepco, de pe strada Provinciale, care vinde haine la prețuri reduse.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ajungând acolo cu o mașină Ford, în jurul orei 23:00, s-au îndreptat spre ușa din spate a magazinului pentru a nu fi observați. După ce au forțat intrarea cu un levier, au căutat bani în interiorul magazinului până când au găsit într-un birou o casetă de valori montată într-un perete, pe care au smuls-o și au plecat cu ea.

Dacă nu ar fi fost șoferul român, cu mașina parcată în apropiere, hoții ar fi scăpat nepedepsiți

La ieșirea din magazin, când se grăbeau să ajungă la autoturismul Ford cu care au fugit de la fața locului, cei patru infractori au atras atenția românului nostru care a activat camerele de supraveghere ale mașinii.

Acestea i-au filmat pe hoți și mașina cu care s-au îndepărtat, apoi a sunat la 112. Imaginile au fost de mare ajutor carabinierilor care au plecat imediat pe urmele infractorilor.

A fost găsită mai întâi mașina Ford, al cărui proprietar a fost identificat de carabinieri. De aici până la găsirea hoților nu a mai fost decât un pas.

Într-un rulotă dintr-o tabără de nomazi din Brembate, carabinierii au descoperit caseta de valori și uneltele folosite la spargere. Astfel, cei trei autori au fost arestați, în timp ce al patrulea este căutat încă de autorități.

Datorită vigilenței și intuiției automobilistului român, autoritățile au putut să rezolve rapid cazul și să îi prindă pe cei trei hoți.

Acest incident evidențiază importanța tehnologiei de supraveghere și a implicării cetățenilor în menținerea siguranței publice.