Român, erou în Italia. A salvat o femeie de la moarte

Într-un act spontan de curaj și responsabilitate civică, un cetățean român, rezident în localitatea Borghetto Lodigiano, provincia Lodi din Lombardia, a sărit în ajutorul unei femei aflate în pericol de înec în canalul Sillaro.

Incidentul, care a avut loc sâmbătă după-amiază, 23 septembrie, pe via Cavour, a alertat rapid forțele de ordine și serviciile de urgență din zonă, informează Il Cittadino.

Sâmbătă, în jurul orei 15:00, alarma a fost dată după ce o femeie, membră a comunității bengaleze din localitate, a căzut în apele canalului Sillaro.

Circumstanțele care au dus la această situație rămân neclare, anchetatorii încercând să determine dacă a fost vorba despre un accident sau un act voluntar din partea femeii.

Reacția promptă a venit din partea unui bărbat de naționalitate română, rezident în apropierea locului incidentului, pe via Cavour.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Observând-o pe femeie în apă, bărbatul nu a ezitat și a sărit să o salveze, reușind să o scoată la mal înainte ca situația să devină una dramatică pentru victimă.

Imediat după ce românul a scos-o din apă pe femeie, la fața locului au sosit carabinierii din Lodi, pompierii din Sant’Angelo și o ambulanță a Crucii Roșii din Lodi.

Asistenții sanitarii de la 118 au verificat starea de sănătate a femeii și au constatat că aceasta nu era în pericol de a-și pierde viața, mulțumită intervenției rapide și curajoase a salvatorului ei.

Pentru locuitorii din Borghetto Lodigiano, acest incident reprezintă o reamintire a importanței solidarității și ajutorului reciproc în situații de criză.

Datorită curajului și promptitudinii unui simplu cetățean, o tragedie a fost evitată și o viață a fost salvată.