Succes românesc în Italia, un tânăr croitor român a câștigat cel mai prestigios premiu profesional

Vlăduț Mihail Motău este primul croitor român care a câștigat marele premiu „Forbici d’Oro”, din partea Academiei Naționale a Croitorilor din Italia. La doar 27 de ani, Vlăduț a reușit performanța unică de a câștiga concursul, în urma căruia i s-a acordat cea mai înaltă distincție italiană din lumea croitoriei la comandă.

Originar din Săbăoani, județul Neamț, Vlăduț Motău a sosit la Torino în urmă cu opt ani, pentru a învăța meseria de croitor. A fost susținut și inițiat în arta croitoriei la comandă de către maestrul croitor Daniel Robu și a crescut profesional în atelierul Sartoria Robu.

Concursul, desfășurat la Roma în data de 18 septembrie 2021, a presupus o selecție regională iar, în faza finală, confruntarea cu cei mai buni croitori italieni, la nivel național. Fiecare dintre participanți a realizat un costum la comandă, respectând cerințele tehnice ale Academiei, iar un juriu, format din maeștrii croitori care reprezintă regiunile italiene și maeștri croitori din Spania, Franța și Anglia, a decis câștigătorul.

Vlăduț Motău în timpul concursului „Forbici d’Oro”. Foto: Sartoria Robu

Sartoria Robu, atelierul din care face parte Vlăduț Motău, are o activitate pluridecenală și este faimos pentru calitatea produselor sale. Maestrul Robu, consilier al Accademia Nazionale dei Sarti și director executiv în World Federation of Master Tailors, este la rândul său o prezență importantă a croitoriei italiene. Costumele sale, create artizanal, la comandă, îmbracă oameni de afaceri din mai multe țări, vedete, sportivi de performanță, figuri publice și actori.

- Continuarea articolului după publicitate -
Vlăduț Motău alături de maestrul său, Daniel Robu. Foto: Sartoria Robu

„A fost o experiență profesională extraordinară și o mare realizare pentru mine. Este rezultatul unui drum lung, în care am învățat și m-am format alături de cei mai buni croitori din Italia. Mulțumesc în mod special maestrului Daniel Robu și tuturor celor care m-au sprijinit, colegilor din atelier și familiei.” a declarat Vlăduț Motău.

Cristian Gaiță

Susține publicația noastră!

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole mai jos