Român expulzat din Italia, considerat un pericol pentru siguranța publică

Un român în vârstă de 29 de ani, cu mai multe furturi la activ, a fost expulzat din Italia după ce a fost descoperit în urma unui control de rutină desfășurat cu ocazia verificării normelor de combatere a pandemiei. Tânărul este considerat un pericol pentru siguranța publică, în urma a numeroase fapte săvârșite împotriva patrimoniului.

Conform comunicatului emis de Polizia di Stato, duminică 21 martie a.c., agenții DIGOS (Divizia de Ivestigații și Operațiuni Speciale) din cadrul secției din Rieti, care efectuau un control de rutină pentru verificarea respectării normelor de combatere a pandemiei de Covid-19, au oprit un autoturism în care se aflau cinci bărbați de naționalitate română, rezidenți în localitatea Sabina din provincia Frosinone (Lazio), tăietori de lemne de meserie. Unul dintre pasageri, cu inițialele C.I.R., a trezit suspiciunile oamenilor legii în urma verificării documentelor.

Astfel, polițiștii din cadrul Operațiunilor Speciale, au descoperit că tânărul de 29 de ani avea pe numele său mai multe condamnări pentru furturi săvârșite pe teritoriul Italiei, reprezentând un pericol pentru siguranța publică, dar și o decizie de expulzare emisă direct de Prefectul Romei.

Românul a fost condus de către agenți la sediul poliției din Rieti pentru punerea în vedere a deciziei de expulzare, acesta având la dispoziție o perioadă de 30 de zile pentru părăsirea teritoriului italian, mai apoi urmând o interdicție de intrare în Italia pe o perioadă de cinci ani.