Un român a făcut peste 500.000 de euro obligând cinci conaționale să se prostitueze în Italia și în alte țări

Folosind deja binecunoscuta metodă „Lover boy”, un bărbat român a cucerit cinci tinere femei care provin din familii sărace din România și le-a obligat apoi să se prostitueze pentru el în străinătate.

De pe urma exploatării acestor fete, bărbatul a obținut foloase materiale în valoare de peste jumătate de milion de euro, spun anchetatorii.

Potrivit unui comunicat de presă emis de IPJ Buzău, la data de 13 decembrie 2022 polițiștii au efectuat o percheziție la domiciliul unui bărbat de 42 de ani din cartierul buzoian Mihai Viteazu, acesta fiind bănuit de comiterea infracțiunii de proxenetism.

Totodată, anchetatorii au pus în aplicare șapte mandate de aducere, pentru persoane cu vârste cuprinse între 24 și 42 de ani, domiciliate în județele Buzău, Brăila și Argeș. Acestea au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, pentru continuarea cercetărilor.

„În urma percheziției domiciliare, au fost descoperite și ridicate mai multe medii de stocare, înscrisuri, 4.900 de lei, două pistoale tip airsoft și o sabie”, informează IPJ Buzău.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ancheta polițiștilor buzoieni a scos la iveală faptul că, în perioada 2014-2022, bărbatul de 42 de ani ar fi constrâns cinci tinere femei, cu vârsta între 24 și 38 de ani, să practice prostituția pe teritoriul mai multor țări: Italia, Spania, Elveția, Marea Britanie și Germania.

Polițiștii au constatat că proxenetul folosea metoda „Lover boy” pentru a le atrage pe fete, promițându-le acestora că le va lua în căsătorie și le va scăpa de sărăcie, după care le obliga să se prostitueze în străinătate.

„În urma activităților ilicite, bărbatul ar fi obținut foloase materiale de peste 500.000 de euro”, informează polițiștii.

„Faţă de bănuit, a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism în formă continuată, iar la data de 14 decembrie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile”, se mai precizează în comunicat.