Român fără adăpost din Italia acuzat de moartea unui adolescent italian care a făcut infarct în timp ce fugea de el

„Când am ajuns acolo, ambulanța era deja sosită, dar pentru Riccardo nu se mai putea face nimic.”

Așa a relatat Daniela, mama unui adolescent de 16 ani din Italia care a murit de infarct în timp ce era fugărit de un bărbat, cum l-a găsit pe fiul ei după ce a fost chemată la fața locului de prietenii acestuia. Tragedia s-a petrecut în jurul orei 18:00 de vineri, 26 februarie 2021, în Parco della Madonetta din Acilia, un cartier de la periferia Romei.

„După aceea mi-am făcut curaj. Am intrat acolo (într-o clădire abandonată în care trăiesc niște oameni fără adăpost). Am găsit înăuntru trei bărbați. I-am întrebat care dintre ei l-a fugărit pe fiul meu. Unul s-a dat la o parte, în timp ce ceilalți îmi spuneau că le părea rău pentru el. Apoi, unul dintre ei a ridicat tonul: «Asta e casa noastră, copilul a murit în mijlocul străzii, doar nu aici»”, a declara mama adolescentului citată de ziarul La Repubblica.

Daniela a plecat și n-a mai îndrăznit să pună piciorul în acel parc de atunci. Însă ea și prietenii adolescentului au povestit anchetatorilor tot ce s-a întâmplat acolo în acea seară, iar aceștia și-au concentrat investigațiile asupra bărbatului care l-a fugărit pe Riccardo cu un baston de fier în mână.

În cursul zilei de astăzi, 3 martie 2021, un român fără adăpost în vârstă de 54 de ani a fost identificat ca fiind cel indicat de băieții pe care i-a fugărit, mai relatează presa italiană. Conaționalul nostru a recunoscut în fața polițiștilor că a fugit după grupul de adolescenți și a confirmat cele întâmplate, deși inițial nu părea să aibă de gând să mărturisească.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Am rămas fără casă și loc de muncă în urmă cu un an, după un accident. Aici mai trăiesc alte patru persoane, dar vin multe alte persoane și fac de toate… Eu știu doar că mă numesc Gheorghe Barbălată”, spunea românul fără adăpost, citat de La Repubblica.

El a mai spus, de asemenea, că băieții veneau acolo să-l deranjeze și să râdă de el, de aceea i-a fugărit, dar nu i-a atins deloc.

Procurorul Francesco Minisci, care conduce ancheta, a decis să-l denunțe în stare de libertate pentru „moarte ca și consecință a unei alte infracțiuni”, mai scrie sursa citată. Iar infracțiunea ar fi că i-a fugărit pe adolescenți din parcul respectiv, ceea ce a dus la moartea băiatului de 16 ani care este posibil să fi suferit de vreo boală cardiacă nedepistată încă.