Român fără adăpost mort în Italia la numai 35 de ani. „Inima lui a încetat să mai bată”

Un român fără adăpost a decedat la Ischia, la vârsta de numai 35 de ani, după ce s-a simțit brusc rău, informează Mensa del Sorriso, o asociație de voluntariat care oferă hrană caldă persoanelor sărace. Bărbatul român era foarte cunoscut pe insulă, fiind sub supravegherea celor de la Caritas, menționează Teleischia.

Dormea pe străzi, pe plajă sau în clădirea abandonată a fostelor băi termale Pio Monte della Misericordia. A decedat marți, 10 ianuarie, în jurul orei 18:30.

Dimineața începuse să se simtă brusc rău, iar în cursul după-amiezii starea lui s-a înrăutățit. Ruben, un prieten, a sunat la 118, dar când au sosit paramedicii, bărbatul era în stop cardiac. Au încercat timp de 40 de minute să-l resusciteze, dar fără rezultat.

„Din păcate, nu mai este printre noi, inima lui a cedat” – a spus Fausta Piccolo de la Mensa del Sorriso di Simeone. „Nu știu dacă viața este nedreaptă, știu cu siguranță că această societate este nedreaptă.”

Moartea românului a ridicat din nou problema persoanelor care trăiesc pe străzi la Ischia, fără niciun ajutor din partea statului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Oameni invizibili, și nu sunt puțini în Ischia, chiar dacă e greu de crezut așa ceva”, a spus Luisa Pilato, coordonatoarea Caritas.

În timp ce știrea morții tânărului român circulă pe rețelele de socializare, asociațiile de voluntariat din Ischia fac un apel la instituțiile statului: „Este nevoie de un centru de primire, cu un dormitor comun, unde acești oameni să doarmă.”

„Asociațiile îi pot ajuta foarte mult, dar e necesară o mai mare sensibilitate din partea administrației publice”, sunt de părere cei de la Caritas.

Joi dimineață, la ora 11:00, în biserica San Domenico din Ischia va avea loc slujba de înmormântare pentru tânărul român au anunțat voluntarii de la Mensa del Sorriso.