Un român îmbrăcat în preot ortodox a fost prins în Italia furând dintr-un supermarket

Un cetățean român în vârstă de 44 de ani, îmbrăcat în haine de preot ortodox, a fost prins că a furat în repetate rânduri mărfuri de mică valoare dintr-un supermarket A&O din Maniago, localitate în regiunea Friuli-Venezia Giulia, scrie Il Gazzettino. Ultima dată bărbatul „a uitat” să plătească niște cutii cu integratoare alimentare, dar camerele de supraveghere ale magazinului l-au surprins și în alte rânduri cu mărfuri pe care le ascundea în costumul de preot.

„Preocuparea noastră – a spus directorul supermarket-ului, care a depus o plângere la carabinieri – e că acest bărbat nu este într-adevăr preot și că, pe lângă furt, ar mai putea comite și alte infracțiuni.” Teama directorului era că, profitând de sutana despre care se credea că era o deghizare, putea opri trecătorii cerându-le bani pentru o cauză inventată. În schimb, tradiționalul costum negru aparținea chiar bărbatului, care se pare că ar fi un adevărat preot, venit ca oaspete de câteva săptămâni la niște rude.

Marți, 20 aprilie, în timp ce a trecut prin dreptul caselor de marcat alarma a sunat și preotul a fost oprit de personalul magazinului care între timp anunțase și carabinierii. În buzunare i-au fost găsite cutiile cu integratoare alimentare pe care s-a arătat imediat dispus să le plătească. Directorul magazinului a depus totuși o plângere la carabinieri, deoarece preotul nu era la primul episod de acest fel. Imaginile de pe camerele de luat vederi confirmă acest aspect, iar protagonistul furtului nu a făcut nimic pentru a se sustrage responsabilităților sale.

@rotalianul