Român, membru al unui periculos clan mafiot din Italia, dădea foc celor care refuzau să plătească taxa de protecție

32 de membri ai clanului Spada au fost arestați, la Ostia, lângă Roma, de către poliție și carabinieri cu acuzația de promovare directă și organizată pe litoralul regiunii Lazio și în special la Ostia a unei asociații de tip mafiot.

Crime, extorcare, cămătărie, trafic de droguri. Și de asemenea, controlul activităților comerciale și ale serviciilor publice în municipiul X din Roma, unde clanul își exercită puterea, acestea sunt acuzațiile care i se aduc familiei Spada, care de ani de zile deține controlul litoralului roman.

Percheziții ale carabinierilor în vila familiei Spada

Metode de intimidare și extorcare a mafiei italiene din Ostia, sunt povestite de un protagonist, românul Paul Dociu, primul membru al asociației mafiote a clanului Spada care a decis să colaboreze cu autoritățile.

Paul Dociu, deja condamnat pentru jaf și violență, era om de încredere și membru al clanului Spada. Se ocupa de droguri, de intimidare cu molotovuri aruncate în incinta unei agenții imobiliare în plină zi sau asupra unei mașini într-un loc în care cei care suferă daune de acest fel nu denunță, de frică.

Despre atacul la o agenție imobiliară, conform roma.corriere.it, Paul Dociu povestește procurorului:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„A trebuit să aștept 3 sau 4 ore pe trotuar, pentru că era o doamnă cu un copil mic înăuntru. Aveam un bidon de 5 litri cu benzină și i-am pus o batistă în loc de dop. Țineam scuterul parcat în spatele unei camionete. La momentul potrivit am deschis ușa cam la 30, 40 de centimetri, am blocat-o cu piciorul, am aprins batista și am aruncat bidonul în interiorul agenției. „Erau oameni înăuntru?”, întreabă procurorul. „Nu era decât o singură persoană, o doamnă la tejghea. Dar sticla nu am aruncat-o chiar spre ea, nu intenționam să o rănesc, ci să-i distrug magazinul în interior. Am auzit o bubuitură mare în spatele meu, m-am urcat pe scuter și m-am îndepărtat în grabă.”

Șefii Carmine și Roberto Spada și afiliații lor sunt „responsabili, printre altele, de faptul că au constituit, au promovat și au făcut parte dintr-o asociație criminală de tip mafiot în regiunea Lazio și în special în Ostia care a provocat o degradare profundă în teritoriu, permițând răspândirea infracțiunilor grave și a daunelor împotriva proprietăților private”, se specifică în actul acuzator eliberat de către judecător.

Arestul șefului clanului mafiot, Roberto Spada

Numeroase mașini și proprietăți ale clanului Spada au fost sechestrate.

Distribuie acest articol