Român împușcat de polițiști în Marea Britanie. Marius a fost ucis cu trei focuri de armă

Marius Ciolac, un român în vârstă de 35 de ani, a decedat la spital vineri, 7 octombrie, după ce un polițist englez a tras în el trei focuri de armă, în parcarea unei secții de poliție din orașul Derby din Anglia, informează The Guardian.

Bărbatul român era înarmat cu un cuțit și nu a renunțat la el nici când a fost somat de polițiștii britanici.

Ofițerii de poliție au fost chemați la ora 9:55, când mai mulți martori au semnalat prezența unui bărbat înarmat cu un cuțit în parcarea securizată a secției de poliție Ascot Drive din localitate.

Focurile de armă au fost trase la ora 10:03, după ce românul, cu un comportament agresiv, a refuzat să arunce cuțitul din mână. La locul incidentului a sosit un elicopter pentru a transporta victima la spital, dar din păcate, românul nu a supraviețuit. Poliția din Derbyshire a informat familia bărbatului român de cele întâmplate.

Locul în care Marius Ciolac a fost împușcat de polițiștii britanici. Sursa foto: Derby Telegraph

Sâmbătă, 8 octombrie și duminică, 9 octombrie, ofițerii criminaliști au percheziționat casa în care locuia Marius Ciolac, de pe Osmaston Road (Derby). În 2020, o societate numită „Home Builders & Essential Electric” fusese înregistrată de Marius Ciolac la adresa respectivă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Polițiști criminaliști britanici în casa unde locuia bărbatul român. Sursa foto: Derby Telegraph

James Douglas, în vârstă de 24 de ani, lucrător la „Floors to Walls” din zona industrială Dunstall Park Road care are vedere la secția de poliție, a fost martor la incident. El a povestit:

„Eram afară, fumam o țigară și am văzut o grămadă de polițiști adunați, așa că am început să merg puțin mai aproape, fiind curios. Am auzit o voce de bărbat strigând ‘aruncă cuțitul!‘ și am auzit trei împușcături puternice.

O mulțime de ofițeri de poliție alergau spre intersecție. Erau o mulțime de geamuri sparte, inclusiv cele ale mașinii. Am stat acolo aproximativ cinci minute, doar privind, dar apoi au venit câțiva ofițeri și mi-au spus să plec deoarece izolau zona.

Am fost până la gard. Am putut vedea consecințele a ceea ce s-a întâmplat. Presupun că era un tip la pământ. M-am gândit toată ziua pentru a încerca să înțeleg, dacă un maniac care mânuiește un cuțit poate ajunge în parcarea unei secții de poliție, cât de în siguranță suntem noi în societate?”

- Continuarea după publicitate -

Deputatul zonei Derby North, Amanda Solloway, a vorbit despre incident: „La fel ca majoritatea oamenilor care locuiesc în Derby, sunt foarte deranjată de veștile îngrijorătoare care apar despre un incident din Ascot Drive petrecut mai devreme. Am vorbit cu superintendentul șef al poliției din Derbyshire, David Cox, care m-a asigurat că situația este sub control și că poliția lucrează din greu pentru a se asigura că locuitorii din Derby sunt în siguranță”.

IOPC (Oficiul Independent pentru Conduita Poliției) a demarat o anchetă, așa cum este practica obișnuită în cazurile de împușcături din partea poliției, și a confirmat faptul că a fost recuperat un cuțit de la locul incidentului.

Potrivit presei locale, românul trebuia să apară la Tribunalul din Southern Derbyshire, în Derby’s St Mary’s Gate, la începutul acestei săptămâni, dar programul instanțelor sugerează că procesul ar fi fost amânat pentru luna decembrie.

Ciolac ar fi pledat nevinovat pentru o acuzație de „agresiune prin bătaie”, care ar fi avut loc pe 9 februarie 2021. Aceleași surse au sugerat că presupusa agresiune s-a petrecut lângă adresa sa de domiciliu și ar fi implicat un vecin.

Derrick Campbell, directorul regional IOPC, a declarat: „Este vital să existe o anchetă independentă în toate circumstanțele care au dus la moartea acestui bărbat. Aș dori să-i asigur pe oameni că vom efectua o investigație amănunțită și detaliată asupra a ceea ce a avut loc. Solicitările noastre sunt în faza incipientă”.

@rotalianul