Român împușcat în Italia de proprietarul casei unde stătea în chirie

O discuție aprinsă și un comentariu nepotrivit adresat soției proprietarului casei au declanșat un conflict violent sâmbătă după-amiază, 28 octombrie, în via del Casale Ciminelli, situată în zona Fontana Candida din capitala Italiei, nu departe de intersecția autostrăzii Roma-Napoli.

Incidentul a culminat cu un foc de armă. Proprietarul casei, un bărbat în vârstă de 71 de ani, a tras spre chiriașul său, un bărbat de naționalitate română, relatează Corriere della Sera.

Disputa a fost declanșată de o serie de comentarii exprimate de cetățeanul român față de soția proprietarului.

Litigiul nu a apărut din cauza unor probleme economice legate de închirierea casei. Potrivit mărturiei italianului, chiriașul român, care locuiește într-o anexă a casei sale, s-a întors acasă beat și a deranjat-o pe soția italianului spunându-i anumite cuvinte.

În acel moment a început o ceartă între cei doi bărbați care ar fi degenerat în curând. Italianul și-a scos arma și a tras spre chiriașul său, rănindu-l la o mână.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Vecinii au fost cei care au alertat autoritățile, sunând la poliție după ce au auzit împușcătura.

Echipele de poliție și agenții de la comisariatul Casilino Nuovo au sosit imediat la fața locului. Proprietarul a fost reținut și ulterior acuzat de vătămare corporală gravă.

Românul, în vârstă de 41 de ani, a fost transportat de urgență la spitalul Policlinico di Tor Vergata, din Roma.

Deși starea sa nu este critică, el a avut nevoie de o intervenție chirurgicală. Viața sa este în afara oricărui pericol.

În ciuda gravității situației, circumstanțele exacte care au condus la altercație rămân neclare. Se presupune că alcoolul ar fi putut juca un rol în escaladarea conflictului.

Poliția continuă să investigheze evenimentul pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat și pentru a decide pașii următori în cadrul procedurilor judiciare.