Român împușcat în Italia și aruncat într-un canal. Procesul continuă, după nouă ani de la crimă

O nouă audiere la Tribunalul din Latina, prezidată de Gian Luca Soana, aduce în prim-plan procesul împotriva fraților Angelo și Salvatore Travali. Aceștia sunt acuzați de uciderea cetățeanului român, Nicolas Adrian Giuroiu, omorât și apoi aruncat într-o fosă septică, pe data de 8 martie 2014, în Borgo Sabotino, provincia Latina (Lazio).

Pentru acest omor, au fost deja condamnați frații Mirko și Manuel Ranieri, precum și românul Ionut Adrian Ginca.

700-2023052212367 (8)
Nicolas Adrian Giuroiu

În audierea de astăzi, 22 mai 2023,  s-a discutat despre mașina Smart albă, surprinsă de camerele de supraveghere din zonă la locul crimei. Avocații apărării susțin că vehiculul nu ar fi fost cel folosit de cei doi inculpați. Procurorul Luigia Spinelli, a depus un document de la Aci care atestă schimbările succesive de proprietate ale mașinii pe care Angelo Travali ar fi folosit-o în acea zi.

Audierea a fost amânată până pe 19 iunie, când, la solicitarea acuzării, ultimul martor, un agent de la Poliția Centrală, va fi chemat să ofere mai multe lămuriri legate de înregistrarea video care surprinde mașina Smart la locul crimei. Ulterior, cuvântul va fi preluat de procuror pentru rechizitoriu final și cererea de condamnare.

Nicolas Adrian Giuroiu, un român de 28 de ani, a fost ucis de o grupare criminală. El a fost răpit, împuşcat în mâini şi picioare, iar la final executat cu un foc de armă în inimă. Scandalul, care s-a terminat fatal pentru Nicolas Adrian Giuroiu, ar fi izbucnit din cauza unei tinere prostituate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Giuroiu a vrut să oblige o tânără să se prostitueze, dar a fost răpit direct de pe stradă şi ucis de prietenii fetei.

A fost răpit sâmbătă, 8 martie, la Borgo Sabotino, în provincia Latina, şi a fost găsit în 13 martie într-un canal, în apropiere de Cisterna di Latina. Avea legate de corp mai multe greutăți pentru a se scufunda.

În pofida condamnărilor din dosarele anterioare, cazul nu este deocamdată închis.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20