Român în stare gravă într-un spital din Italia. Fără acte și fără nimeni din familie alături

Comunitatea românească din orașul Reggio Calabria din sudul Italiei ne-a semnalat cazul unui bărbat român, grav bolnav, care este internat în spital dar nu are niciun fel de documente și nici pe nimeni din familie alături. Se face un apel la toți cei care îl cunosc pentru a fi informată familia din țară despre situația sa. Bărbatul se numește Budaș Daniel  este din Chișcani, județul Brăila și este născut pe data de 13 iulie 1957.

„Acest domn pe nume Budaș Daniel, este în Italia, Reggio Calabria, în spital, fără acte, fără familie. Rog cei care îl cunosc să ia legătura cu familia sa din țară.”, scrie pe pagina sa de Facebook o româncă din Italia care se implică în acest caz.

Românii din zonă l-au vizitat pe Daniel la spitalul „Hospice via delle stelle” din Via delle Camelie și spun despre situația sa: „Nici măcar apă nu poate să bea, i-am dus suc, iaurturi, dar nu le poate consuma”, afirmă o conațională de-a românului nostru.
Printre suspine și eforturi cu respirația, Daniel Budaș a povestit că este de peste 10 ani în Italia și că are un nepot la Villa San Giovanni. Nu se cunosc alte detalii.

Cine îl recunoaște este rugat să-i informeze rudele din România despre situația sa sau să ia legătura cu:

  • Adriana Săgețeanu Fiku, pe pagina sa de Facebook;
  • administratoarea paginii „Romani din Reggio Calabria”, Iancu Ana Mura la numărul de telefon: 0039/3208921969.