Român mort în Italia după ce ambulanța a sosit târziu și fără medic. Bărbatul avea 40 de ani

Un bărbat român de numai 40 de ani a murit duminică, 31 ianuarie, la Corigliano-Rossano (Calabria), după ce a suferit un infarct. Membrii familiei s-au plâns că ambulanța a sosit târziu și fără niciun medic la bord. Carabinierii au intervenit la fața locului, relatează Gazzetta del Sud.

S-a întâmplat în zona urbană a localității Corigliano, la etajul doi al unei case de pe Via Nazionale. Bărbatului i s-a făcut rău și membrii familiei au sunat la 118 pentru a solicita ajutorul unui echipaj medical. Conform celor relatate de rudele conaționalului nostru, ambulanța nu numai că a sosit târziu, dar la bord nu era niciun medic specialist, care să-i acorde bărbatului îngrijirile corespunzătoare. El a fost dus la Spitalul Guido Compagna din Corigliano, unde ulterior a decedat.

Carabinierii au intervenit la fața locului și au deschis o anchetă.

Problema lipsei medicilor din ambulanțele destinate intervenţiilor medicale de urgenţă nu este una tocmai nouă în Italia, ea este legată de precaritatea relațiilor contractuale dintre medici și instituția sanitară provincială. În Italia nu există nicio lege care să reglementeze prezența medicului la bord, dar ceea ce complică cu adevărat lucrurile nu este vidul legislativ, ci problemele economice din acest sector. Ambulanțele sunt puține, iar fondurile primite de la stat pentru serviciul de la 118 sunt în general reduse, scrie periplofamiliare.it.

Un medic aflat în ambulanță, cu un pacient în stare gravă, poate ridica chiar și cu 30% șansele de supraviețuire ale bolnavului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI