Un român a încercat să omoare un carabinier în Italia. Condamnat la șase ani de închisoare

Un bărbat român din Italia, care a încercat să omoare un carabinier folosind un ferăstrău, va sta șase ani la închisoare, ca urmare a unei condamnări primite în cursul zilei de marți, 11 ianuarie 2022. Procurorul Valentina Giammaria, de la Parchetul din Latina, provincia cu același nume din Lazio, îi ceruse judecătorului Giuseppe Molfese o condamnare la nouă ani și patru luni de închisoare.

Potrivit publicației locale Latina Oggi, bărbatul se numește Arcadie Bonancea, are 53 de ani și este de naționalitate română. În tribunal, acesta a fost apărat de avocatul Alessia Vita, mai scrie sursa citată.

La data de 7 ianuarie 2021, Bonancea locuia în localitatea Sezze din provincia menționată mai sus, iar vecinii lui au solicitat intervenția carabinierilor după ce conaționalul nostru i-a amenințat cu moartea.

Odată sosiți la fața locului, însă, militarii s-au văzut amenințați și ei de bărbatul român, care a folosit un ferăstrău și un obiect pentru ascuțit cuțite. Bonancea a fost atât de agresiv față de unul dintre carabinieri, încât acesta din urmă a fost nevoit să scoată pistolul și să tragă un foc de armă în pământ pentru a-l liniști.

„A atacat un carabinier cu un ferăstrău și un dispozitiv de ascuțit cuțite pentru măcelărie, îndreptându-le către părți vitale din corpul acestuia (spre gât – n.r.), urlând amenințător până când l-a constrâns pe carabinier să tragă un foc de armă în pământ pentru a-l opri”, a spus ieri, în tribunal, procurorul Giammaria.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Drept răspuns, românul le-a spus oamenilor legii: „Acum vă împușc și apoi mă duc la școală să omor toți copii”.

Distribuie acest articol