Un român a închiriat o dubă din Italia și a fugit cu ea în România. Depistat în țară de polițiștii români

Un român în vârstă de 45 de ani și un italian cu multiple condamnări au fost denunțați de autoritățile italiene după ce au închiriat o furgonetă și n-au mai restituit-o firmei de închirieri din Senigallia, provincia Ancona. Patronul firmei de închirieri a anunțat poliția după ce conaționalul nostru nu a mai apărut cu autoturismul.

După cum relatează Senigallia Notizie, românul s-a prezentat la firma de închirieri și a cerut o dubă pentru transport persoane și obiecte. Înțelegerea a fost pentru închirierea pe o perioadă de câteva zile, pentru care a fost depusă și o garanție. După ce perioada acordului s-a încheiat, clientul a mai cerut o prelungire de câteva zile, dar, odată trecut și celălalt termen, conaționalul nostru nu a mai restituit autovehiculul și nici banii pentru prelungirea perioadei de închiriere.

În urma anchetei desfășurate de polițiștii din cadrul comisariatului din Senigallia s-a descoperit că în spatele infracțiunii se află un cetățean român de 45 de ani care, deși se afla de mai mult timp în Italia, nu are o rezidență fixă în această țară. De aceea, pentru a pune la cale și un cetățean italian cu multiple antecedente penale care l-a ajutat pe român să pună la cale această infracțiune. Cei doi au fost denunțați autorității judiciare cu acuzațiile de insolvență frauduloasă și delapidare.

Între timp, datorită colaborării forțelor de poliție europene, în timpul unui control de rutină într-o mică localitate din România a fost depistat și autoturismul respectiv, la volanul căruia se afla chiar „clientul” care o închiriase de la firma din Senigallia. Forțele de ordine românești au pus duba sub sechestru imediat, aceasta fiind restituită apoi proprietarului de drept.