Român întors definitiv acasă după 15 ani de Italia, obligă primăria să asfalteze ulița pe care locuiește

O primărie din județul Bacău a fost obligată de instanță să asfalteze o stradă pe care nu s-a intervenit de 40 de ani.

Este o decizie fără precedent pentru județul Bacău, iar victoria a fost obținută de un locuitor, Cristinel Tănase, din comuna Cleja, în ciuda șicanelor la care a fost supus și fricii vecinilor de a i se alătura.

Cristinel a muncit 15 ani în Italia și s-a întors în România pentru a-și construi o casă în comuna Cleja, relatează Ziarul de Bacău.

Începând din 2008, strada Grădinarilor, unde locuiește, nu a fost îmbunătățită, în afară de adăugarea unor pietre de râu, pe parcursul anului 2016.

Conform afirmațiilor sale, drumul este impracticabil în timpul ploii, iar mașinile de gunoi, pompierii și ambulanțele nu pot intra pe stradă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Iarna, mașina de deszăpezire trece cu lama sus pe strada noastră. Nu mai zic că a trimis oameni de la Primărie să mă verifice, dacă am totul în regulă cu casa. Vecinii vor și ei asfalt, vă dați seama, dar le e frică de primar”, a declarat localnicul.

1200-20230412103721 (3)
Strada Grădinarilor din Cleja și primarul comunei, Petru Iștoc

După nenumărate demersuri făcute la primărie pentru rezolvarea situației, fără a primi vreun răspuns, Cristinel a decis să acționeze în instanță.

În august 2021, a chemat în judecată Consiliul Local Cleja pentru a i se respecta drepturile și a beneficia de o stradă asfaltată. Acesta a solicitat măsuri urgente pentru reabilitarea drumului prin intermediul avocatei Daniela Popovici.

În mai 2022, Tribunalul Bacău i-a dat câștig de cauză lui Cristinel Tănase, obligând primăria să adopte, în termen de 10 zile, o hotărâre care să prevadă măsuri urgente pentru reabilitarea drumului.

„Obligă pârâtul să adopte, în termen de 10 zile, o hotărâre în care să prevadă măsuri urgente pentru reabilitarea drumului comunal strada Grădinarilor din sat Cleja, comuna Cleja, cu respectarea prevederilor legale referitoare la buget și modalitatea de încredințare a lucrării”, se precizează în hotărârea instanței.

Recursul a fost câștigat de Cristinel, iar sentința a rămas definitivă. Administrația locală a comunei Cleja este acum obligată să ia măsuri pentru reabilitarea străzii.

Pentru moment, primarul comunei Cleja, Petru Iștoc, a comunicat că se află în Franța, la o olimpiadă cu copiii, și nu poate oferi detalii despre caz.

Acesta a promis că va prezenta punctul de vedere al primăriei când va reveni în țară.