Român întors din Italia, al 97-lea caz de infecție cu noul tip de coronavirus în România

Un bărbat român în vârstă de 39 ani care s-a întors recent din Italia este al 97-lea caz pozitiv la Covid-19 în România, informează Observator. Dacă se va ajunge la 100 de cazuri vor fi noi reguli în spitale în ce privește tratarea celor infectați cu noul coronavirus.

Bărbatul este originar din județul Dolj și s-a întors în țară pe 5 martie din orașul Brescia, regiunea Lombardia. El a stat în autoizolare la domiciliu până joi, 12 martie, când a fost internat la Spitalul de boli infecțioase din Craiova cu simptome specifice infecției cu noul tip de coronavirus. Analizele au confirmat că bărbatul este contaminat cu Covid-19.

Având în vedere numărul celor infectați autoritățile române sunt, așadar, la un pas de scenariul cu numărul 3, cel în care se înregistrează între 100 și 2000 de cazuri de coronavirus. În acest scenariu se urmărește creșterea capacității de răspuns a sistemului sanitar, urmând a se da prioritate cazurilor de coronavirus și amânate cele care nu sunt urgențe medicale.

De asemenea, spitalele de boli infecțioase vor trata numai cazuri de Covid-19, iar ceilalți pacienți vor fi transferați către alte unități medicale. Totodată, vor fi mărite spațiile necesare pentru tratamentul pacienților infectați.