Român întors recent din Italia, mort după ce s-a împușcat din greșeală cu un pistol de asomare a porcilor

Întors recent din Italia, un bărbat din localitatea Piatra Șoimului, județul Neamț, a murit după ce s-a împușcat din greșeală cu un pistol de asomare a porcilor, informează cotidianul online regional ZCH News.

În vârstă de 52 de ani, conaționalul nostru se întorsese în țară la data de 12 iulie. Ajuns la locuința sa din localitatea menționată mai sus, bărbatul a găsit o armă de asomat porci în casă și a vrut să vadă cum funcționează. Obosit fiind însă, el a declanșat arma din greșeală și s-a rănit în abdomen.

Potrivit surselor locale, românul întors din Italia s-a prezentat la secția Urgențe a spitalului din Piatra-Neamț unde a beneficiat de primele îngrijiri medicale, apoi s-a întors la domiciliu cu recomandările medicului.

Ieri, 13 iulie 2022, bărbatul de 52 de ani s-a prezentat la poliție și a declarat cele întâmplate, dar apoi a început să se simtă rău din nou și a solicitat o ambulanță pentru a fi dus la spital.

Când au văzut starea sa de sănătate, medicii au decis să-l supună unei operații de urgență, apoi pacientul a fost internat la secția ATI a spitalul din Piatra-Neamț. În această dimineață însă, organismul său a cedat din cauza complicațiilor suferite în urma rănii provocate de pistolul de asomare, iar bărbatul a decedat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Polițiștii nemțeni au deschis o anchetă, specialiștii de la Medicina Legală urmând să stabilească cu exactitate cauza decesului și condițiile în care acesta s-a produs, mai precizează sursa citată.

„Arma de asomare este o armă utilitară folosită pentru imobilizarea animalelor, prin supunerea acestora la un șoc mecanic, în scopul sacrificării ulterioare. Dispozitivul în cauză intră în categoria de arme neletale cu destinația utilitară de asomare, putând fi procurată, în România, de orice persoană care a împlinit vârsta de 18 ani. Cu toate acestea, atragem atenția cu privire la manevrarea acestui dispozitiv. El poate fi folosit în condițiile legii, doar împotriva animalelor și doar în scopul pentru care este destinat, în astfel de condiții încât să nu cauzeze vătămări corporale persoanelor”, a declarat subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Distribuie acest articol