Un român întors în Italia din România, infectat cu coronavirus, a fugit din spital. Găsit la 1.000 de kilometri distanță

Un tânăr român în vârstă de 25 de ani care tocmai s-a întors zilele trecute în Italia, din România, a fost găsit pozitiv în urma testului pentru COVID-19 în timp ce se afla în localitatea Arezzo. Supus măsurii de carantină la spitalul San Donato din localitatea italiană, bărbatul român a decis să fugă și a călătorit apoi 1.000 de kilometri spre localitatea unde este rezident, conștient fiind că este infectat.

„A fugit de la secția Urgențe și a dispărut fără urmă. Poliția îl caută pentru că trebuie să fie pus în carantină”, informa luni, 15 iunie 2020, primarul localității Arezzo, Alessandro Ghinelli, într-un video în direct pe Facebook. Inițial, edilul spunea că persoana infectată care a „evadat” din spital este de naționalitate pakistaneză, dar la finalul transmisiunii video s-a corectat, precizând tânărul este de origine română și că ulterior a fost prins.

Forțele de ordine au reușit se pare că au reușit să-l găsească pe românul pozitiv la coronavirus în timp ce se plimba pe străzile pieței Ballarò din Palermo, unde este rezident. Din primele informații reiese că, după ce a fugit din spital, tânărul s-a deplasat cu un microbuz de la Arezzo la Palermo, pe o distanță de circa 1.000 de kilometri.

Bărbatul român a fost supus apoi măsurii de carantină obligatorie, urmând să fie monitorizat de polițiștii pe toată durata de 14 zile. Între timp autoritățile încearcă să vadă dacă tânărul a mai infectat și alte persoane, precizează sursele locale.