Un român întors în țară după 10 ani de Italia și-a deschis propria afacere: „Sunt un norocos!”

Un tânăr român în vârstă de 31 de ani a revenit definitiv în țară după 10 ani petrecuți în Italia și a deschis la Sibiu „Smart Electric Concept”, firma proprie la care lucrează ca electrician. El se consideră un norocos: „Nu pot spune că e greu, poate și pentru că sunt un norocos și fac ceea ce îmi place.”

Liceul în Italia, facultatea în România

Alex Diaconu a urmat în Italia cursurile unui liceu cu profil electrotehnic, apoi s-a întors la Sibiu unde a absolvit Facultatea de Inginerie, specializarea Electromecanică, relatează publicația Turnul Sfatului.

Alex Diaconu, administratorul firmei Smart Electric Concept. Sursa foto: Turnul Sfatului

A lucrat ca inginer proiectat, iar apoi a constatat că serviciile sale în domeniul electrotehnic erau cerute de apropiați și de cunoștințe

Tânărul a decis astfel să înceapă o afacere pe cont propriu. Echipamentul de bază îl avea, dar a mai fost nevoie de încă 10.000 de euro pentru a ajunge la visul său.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Având în vedere că îmi era solicitat foarte des ajutorul de către cunoștințe pentru diferite intervenții electrice, iar mie îmi plăcea sa fac asta, lucrul acesta a ajuns să îmi ocupe mult timp. Așadar, după ce m-am gândit destul de mult, am decis să renunț la stabilitatea unui loc de muncă în favoarea unei activități proprii. Decizia aceasta a adus cu ea pe lângă entuziasm și emoții, și temeri, având în vedere că în viața mea tocmai apăruse un copilaș căruia îmi doresc să îi ofer stabilitate.

Fiind pasionat de domeniul acesta, o parte din echipamentul de bază îl aveam, însă a mai fost nevoie de aproximativ 10.000 de euro pentru pornirea activității, o parte din bani s-au dus pentru achiziția unei mașini de serviciu, iar restul au fost folosiți pentru achiziția altor echipamente care să asigure o bună desfășurare a activității”, a explicat tânărul.

O parte dintre echipamentele achiziționate de Alex. Sursa foto: pagina Facebook Smart Electric Concept

Firma Smart Electric Concept a lui Alex Diaconu oferă servicii în funcție de cerințele clienților, dar respectând normativele din domeniul electric:

„Ca o prezentare generală a ceea ce ofer pot spune că se poate apela la mine pentru intervenții de urgență, dar și pentru schimbarea unei simple prize până la înlocuirea întregii instalații electrice sau realizarea ei de la zero.

- Continuarea după publicitate -

Întotdeauna încerc să ofer cele mai bune soluții clienților, iar când se poate sau se dorește caut să introduc și componente smart în instalație. Aceste componente inteligente pot fi prize, întrerupătoare tactile de nouă generație, cu comandă de la distanță și vocală sau automatizarea a cât mai multe elemente din casă”, a spus tânărul antreprenor.

Sursa foto: pagina Facebook Smart Electric Concept

Satisfacția clienților este foarte importantă pentru Alex Diaconu

„Nu pot spune că e greu, poate și pentru că sunt un norocos și fac ceea ce îmi place. Într-adevăr, sunt și zile grele, însă când clientul este mulțumit îmi recapăt tonusul. Cel mai mult îmi place satisfacția clienților de la finalul lucrării, lucru care îmi dă energie să continui ceea ce fac.

Deși pare un clișeu, relațiile de amiciție pe care le formez cu clienții mei, mulțumirea și respectul lor îmi dau curaj să visez la mai mult. Într-adevăr, toți lucrăm pentru bani, dar satisfacția pe care o am când îmi văd clienții mulțumiți nu poate fi echivalată de nicio sumă”, a spus el pentru sursa citată.

Alex Diaconu, administratorul firmei Smart Electric Concept. Sursa foto: pagina Facebook

Pe viitor, tânărul intenționează să deschidă un magazin online cu echipamente electrice

„Îmi doresc să duc în casele oamenilor cât mai multe componente inteligente deoarece consider că acesta este viitorul și sper ca în curând să deschid un magazin online de unde să se poată achiziționa echipamente electrice”, concluzionează Alex Diaconu,  administratorul firmei Smart Electric Concept.

@rotalianul