Român mort de COVID în Italia la numai patru zile după ce s-a prezentat la spital. Lucra la cules mere

Un bărbat român în vârstă de 60 de ani, sosit recent la Tirano, regiunea Lombardia, pentru a lucra la recoltarea merelor, a murit de Covid-19 la Spitalul Morelli, din Sondalo, după numai patru zile de la data internării.

Bărbatul a sosit în urmă cu câteva zile din România, împreună cu soția sa și cu mai mulți conaționali, pentru a lucra la cules mere în livezile din zona colinară numită Valtellina.

În seara zilei de vineri, 24 septembrie, s-a prezentat la spital cu simptome de Covid, iar starea sa de sănătate a fost catalogată de medici una foarte gravă.

Personalul sanitar de la spitalul Morelli nu i-a mai fost de niciun ajutor și nu a mai putut face nimic pentru a-i salva viața, conaționalul nostru a murit în seara zilei de marți, 28 septembrie.

Nu este clar dacă bărbatul era sau nu vaccinat. Autoritățile sanitare lucrează pentru a clarifica problema, precum și pentru a identifica toate persoanele cu care bărbatul român a intrat în contact.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Consider tragic ceea ce s-a întâmplat și m-a afectat foarte mult. În opinia mea, simptomele de Covid-19 nu trebuie subestimate, mai ales de persoanele care nu sunt protejate de vaccinare (o alegere care trebuie respectată)”, a transmis primarul din Tirano, Franco Spada.

„Recomandarea este să chemați imediat medicul în caz de simptome, fără nici o ezitare sau rușine, deoarece timpul de asistență medicală este esențial și așteptarea poate fi letală”, a mai adăugat edilul italian.