Un român, martor la incendiul de la Notre-Dame: „Starea de spirit în stradă este una dezolantă”

Iulian Bisericaru, un român care este martor la dezastrul de la Notre-Dame din Paris în aceste momente, a declarat pentru Digi24: „Starea de spirit în stradă este una dezolantă”.

Iulian Bisericaru: „Am în fața mea încă incendiul care este în flacără destul de mare în Notre-Dame. Acoperișul, nu a mai rămas aproape nimic din el, iar starea de spirit în stradă este una dezolantă. Oamenii sunt extrem de triști și s-a auzit în momentul când turnul din spatele fațadei, turnul acela înalt, s-a prăbușit, s-a auzit un oftat îndelung, chiar și strigăte, iar din acel moment oamenii deja au început să rămână pe loc, să privească în gol și toată lumea așteaptă cu sufletul la gură să vadă care sunt concluziile după dezastrul acesta.”

Întregul acoperiş al Catedralei Notre-Dame din Paris s-a prăbuşit, ars de flăcările care au cuprins luni seara în clădirea veche de secole, transmite Reuters.

„Practic, întregul acoperiş a dispărut. Nu văd nici o speranţă pentru clădire”, a spus Jacek Poltorak, martor ocular, care privea focul de la balconul de la etajul cinci al unei clădiri aflate în apropiere de faţada sudică a catedralei, unul dintre cele mai vizitate obiective din Franţa.

Pompierii se luptă să stingă incendiul. Un nor imens de fum s-a înălţat deasupra oraşului, iar cenuşa a căzut pe o suprafaţă mare. Parisienii au urmărit neputincioşi cum le arde un simbol al orașului, al țării, vechi de sute de ani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„De acum înainte, a fost lansată o misiune specială pentru a încerca să se salveze toate operele de artă care pot fi salvate. „Prioritatea a fost acordată securizării zonei înconjurătoare pentru protejarea turiştilor (…) de riscul de colaps”, a transmis canalul de ştiri non-stop, BFMTV.