Român mort în Italia, 6 copii au rămas fără tată: „Ajutați-ne să îl aducem acasă!”

Un român în vârstă de 53 de ani, tată a șase copii, a fost găsit mort la Salerno, în casa în care locuia. Andrieș Eusebiu a decedat marți, 13 octombrie. Familia rămasă în țară nu are bani pentru repatrierea trupului neînsuflețit și pentru înmormântare. „A plecat în Italia să le facă o viață mai bună, dar acum se va întoarce într-un sicriu de oțel”, a spus Carmen Suciu de la Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț, citată de publicația Ziar Piatra Neamț.

Eusebiu Andrieș era din comuna Doljești, județul Neamț și ca mulți români a plecat la muncă în străinătate pentru a putea pune o pâine pe masă copiilor săi. Pe data de 6 mai, în acest an, a avut un accident de muncă. Bărbatul român a căzut în cap, de la o înălțime de 4 metri. În urma rănilor grave a fost operat și a stat în comă câteva zile. La 5 luni după accident, marți 13 octombrie, Eusebiu Andrieș a fost găsit mort, în camera lui din provincia Salerno.

Eusebiu Andrieș împreună cu soția și cei șase copii. Foto: pagina de Facebook

„Avea doar 53 de ani, om harnic, muncitor, cu dăruire pentru familie și copii”

„Îmi simt sufletul umed. Este doar bocetul de brumă așternut pe sufletele a 6 copii ce încă își așteaptă tatăl” a declarat Carmen Suciu. „Din păcate, tatăl lor a plecat la cer pe 13 octombrie, departe de ei, fără a-și lua rămas bun.

A plecat în Italia să le facă o viață mai bună, dar acum va veni într-un sicriu de oțel. Azi totul pare trist în jurul meu, o mamă, o soție, o soră, ne-au implorat să îl aducem pe Eusebiu acasă, să-l poată înmormânta creștinește.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Avea doar 53 de ani, om harnic, muncitor, cu dăruire pentru familie și copii. De ce a ales bunul Dumnezeu asta nu știm, ceea ce știm și vedem sunt lacrimile celor șase copii. Lacrimile mamei sale care nu a mai apucat să-și îmbrățișeze fiul, ale unei soții care își smulge părul din cap de durere, dar știe că trebuie să fie puternică. Cam în jur de 4.000 de euro costă repatrierea și înmormântarea. Știu, toți suntem într-o situație dificilă la vremurile ce le trăim, dar știu că dacă ne unim putem. Putem să aducem un tată acasă, lângă copii săi.

Ne vom implica și mai departe, pentru a susține copiii și vom găsi și un avocat pentru a vedea ce s-a întâmplat, ce drepturi au copiii, deoarece Eusebiu lucra cu acte în Italia”, a mai menționat Carmen Suciu de la Asociația Născută Înger Piatra-Neamț.

Cine are posibilitatea și dorește să doneze o poate face în contul:

IBAN: RO48RNCB0156144622160001; Titular ANDRIEȘ ELIZA MIRUNA – BCR.

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pe Carmen Suciu la telefon 0040/770 405 849 sau aici.

Printre numeroasele mesaje de condoleanțe, pe pagina Facebook a soției lui Eusebiu Andrieș putem citi:

„Dumnezeu să te ierte, suflet bun și drag! Ai lăsat cu ochii în lacrimi copiii, soția, mama, frați, surori, rude și pe toți cei care te-au cunoscut. Ai fost și vei rămâne eroul nostru… ”