Român mort în Italia după mai multe zile de febră și stare de vomă. Era tatăl a trei copii

Un bărbat român rezident la Minerbe, în provincia Verona, tată a trei copii, a murit la vârsta de 39 de ani, după ce s-a simțit foarte rău la serviciu. Cristian Petru Catană era sudor la IPKarting și în ultimele zile a avut febră și stări de vomă, informează Mattino di Padova.

700-202306011832
Cristian Petru Catană cu unul dintre copiii săi. Sursa foto: profilul Facebook

„S-a confruntat cu febră ușoară și o greață constantă timp de câteva zile. La muncă, simptomele s-au agravat. A plecat acasă, incapabil să mai facă față lucrului și acolo s-a prăbușit la pământ,” a povestit sora lui, Monica. Tentativele disperate de resuscitare, întreprinse inițial de soția lui, Ramona, apoi de personalul medical de la 118, nu i-au fost de ajutor lui Cristian, care a murit sub ochii soției sale.

Muncitor calificat într-o importantă companie din Verona, lasă în urma sa trei copii, toți minori.

Sora lui, Monica, a povestit pentru sursa citată: „Cristian a fost luni dimineață la serviciu. Era sudor într-o companie din lumea kartingului. Continua să transpire și avea nevoie constantă de a merge la baie, fie pentru dizenterie, fie din cauza unei senzații puternice de vărsături.”

Colegii săi, văzându-l așa, l-au sfătuit să meargă acasă să se odihnească. „A parcat mașina și a intrat în casă, apoi s-a prăbușit la pământ”, a mai spus sora conaționalului nostru.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ramona, soția lui Cristian, a sunat la 118. Cei de pe ambulanță au ghidat-o prin telefon cum să-i acorde primul ajutor. „Ramona, soția sa, i-a practicat masaj de resuscitare până la sosirea medicilor și asistentelor. Ei au continuat timp de aproape două ore, dar din păcate nu a fost de ajuns”. Cristian Petru a fost declarat decedat.

„Era un om foarte sănătos, nu a suferit niciodată de boli specifice”, a subliniat sora lui. „De de câteva zile, însă, avea febră și greață. A fost la medic, dar în cele din urmă aceste simptome au fost tratate ca probleme de aciditate, sau legate de schimbarea anotimpurilor”. Familia dorește să clarifice această situație.

Originar din Târgu Mureș, Cristian a venit cu toată familia în Italia în anul 2000. De atunci a locuit întotdeauna în Montagnana, unde era încă foarte cunoscut și respectat. Se mutase în provincia Verona, la Minerbe, cu mai puțin de șase ani în urmă.

A lucrat ca sudor la IPKarting din Salizzole, în provincia Verona: „Călătorea în întreaga lume cu această companie, implicată în circuitul internațional de karting. Cristian a fost primul care a spus da când i s-a propus o deplasare, îi plăcea foarte mult această profesie și mediul în care lucra”, a spus Monica.

Era un pescar pasionat și un mare expert în motoare, dedicând mare parte din timpul său familiei. Lasă în urma sa soția Ramona și trei copii de 17, 11 și 3 ani.

„Își adora familia și a fost un om iubit de toți cei care l-au cunoscut. Nu vom uita niciodată zâmbetul său și dedicarea pentru familie și muncă”, a menționat sora bărbatului român.

Cristian Petru Catană a fost condus pe ultimul drum astăzi, la ora 15:30. Funeraliile au avut loc la biserica parohială San Zenone, în Verona.