Român mort în Italia după trei zile de chinuri. A fost lovit de un motociclist pe trecerea de pietoni

Aurel Păvălache, un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 59 de ani, a murit vineri, 6 mai 202, în spitalul din Varese (Lombardia), la trei zile după ce a fost victima unui tragic accident petrecut în seara zilei de marți, 3 mai, atunci când un motociclist în vârstă de 18 ani l-a lovit pe o trecere de pietoni din localitatea Robbiate (Lecco).

Sosit recent în localitate, Aurel locuia împreună cu fiul și nepotul său într-o clădire din via Mazzini. Conaționalul nostru era în drum spre casă, relatează ziarul Il Giorno, după ce tocmai își terminase tura de la serviciu. Era pe bicicletă, dar a coborât de pe ea pentru a traversa strada Monticello Brianza-Paderno d’Adda, pe trecerea de pietoni (din fața vopsitoriei Brianza Car) a drumului provincial SP 54, în apropierea intersecției cu SP 56.

Strada pe care s-a petrecut tragedia. Foto: laprovinciadilecco.it

Acolo a fost lovit în plin de un tânăr motociclist din localitatea Imbersago (Lecco), care conducea o motocicletă Yamaha R125. Acesta tocmai îi depășea în viteză pe ceilalți șoferi, opriți pe prima bandă, și nu l-a văzut pe român împingându-și bicicleta cu mâinile pe trecerea de pietoni, în fața șirului de vehicule ce abia opriseră.

Impactul a fost devastator; atât victima, cât și tânărul motociclist au fost aruncați la metri distanță și s-au izbit de asfalt. Lucrătorii medicali de la ambulanțele aeriene din Como și Varese au fost mobilizați în același timp, pentru a-i salva pe cei doi.

Aurel a fost transferat de urgență la spitalul Circolo din Varese, în stare critică. Vineri, 6 mai, după finalizarea procedurilor de constatare a morții cerebrale, medicii care îl asistau i-au declarat decesul. Românul a murit fără să-și revină vreodată din comă sau să-i fi îmbrățișat pentru ultima dată pe cei dragi.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În schimb, tânărul motociclist a fost transportat cu elicopterul la spitalul Alessandro Manzoni din Lecco. Momentan, el este într-un prognostic rezervat, dar viața nu pare să-i fie pusă în pericol. Polițiștii secției de poliție din spital l-au audiat deja pentru a înregistra declarațiile sale, în special mărturia a ceea ce își amintește din accident.

„Suferim de dorul persoanelor pe care le iubim, dar cu care nu ne mai putem îmbrățișa”. Acesta este ultimul mesaj publicat de Aurel pe o rețea de socializare. Asta se întâmpla doar ​​cu câteva ore înainte de accident.

Postarea sa pare acum să-i fie dedicată, după ce a plecat dintre cei vii inconștient, pe unul dintre paturile spitalului din Varese, fără ca cei care îl iubeau să-și poată lua rămas bun de la el.

Foto articol: ilgiorno.it