Român mort în Italia, într-un autocar care se îndrepta spre România. „A suferit un accident vascular”

Cornel Ivolschi, în vârstă de 44 de ani, originar din județul Botoșani și care lucra de ceva timp în Zaragoza, Spania, s-a pornit în urmă cu câteva zile spre România cu un autocar, dar nu a mai ajuns acasă deoarece, în timp ce tranzita Italia, a murit.

67482515_136781750871637_5754123950246330368_n
Cornel și-a pierdut viața printre străini la numai 44 de ani. Foto: Facebook.

Trupul neînsuflețit al românului nostru a rămas așadar în această țară, iar prietenii lui, ajutați de un preot român din Italia și unul din Spania, se zbat pentru a-l repatria și a-i oferi o înmormântare creștinească pe pământul natal.

„Bună ziua tuturor! Am un apel la toate persoanele care ne pot ajuta sa repatriem corpul decedat al tânărului Cornel Ivolschi de 44 de ani, din Italia, dupa un accident tragic, fiind în tranzit spre România”, a scris Adriana Miron într-o postare publicată pe Facebook.

„A plecat de lângă noi fulgerător un prieten, vecin, tată, fiu… îl vom înmormânta acasă, lângă părinții lui, înmormântați la Cimitirul pacea din Botoșani.

Rog și apelez la bunătatea voastră să strângem niște bănuți , neavând pe nimeni care să îl ajute, fiind singur la părinți.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cerem ajutorul conaționalilor noștri din Italia. Se pot face donații la Biserica Română Ortodoxă din Italia, Piacenza, împreună cu părintele Gheorghe Ursachi”, a mai scris femeia.

L-am contactat pe părintele Ursachi din Piacenza, care ne-a confirmat cu amabilitate că se face într-adevăr această strângere de fonduri, pentru ca trupul neînsuflețit al lui Cornel să nu rămână îngropat singur printre străini, în Italia.

„A suferit un accident vascular în timp ce se afla în autocar”, ne-a explicat părintele Ursachi.

„Cornel era divorțat, are și un copil minor. Nu avea pe nimeni în Italia, doar o rudă îndepărtată care încearcă să-i ajute familia”, a mai adăugat preotul.

Cei care vor să doneze, îl pot contacta pe părintele Ursachi la numărul de telefon 0039 329 168 77 06 sau pot face un transfer bancar în contul prietenilor din Spania, specificat mai jos.

„La fel, cerem ajutorul și conaționalilor noștri din Spania, se pot face donații la Biserica Ortodoxă Romana din Spania, Zaragoza, împreună cu părintele Aurel Nae.

Colaboram si cu Biserica Ortodoxă din Romania, cu părintele Macuc de la parohia din cimitirul Pacea, judetul Botosani.

Sau puteți dona în contul bancar:ES8200490932 4128 1133 6407. Vă mulțumim pentru ajutor. Împreună îl putem ajuta sa se odihneasca veșnic lângă părinții lui Constatin si Geta Ivolschi”, a mai scris Adriana Miron în apelul său.

„Mă cutremur, gândindu-mă ce-i viața omului… unde te pornești și unde ajungi și cum ajungi… 44 ani… Moartea n-are vârstă… și nici nu ține cont cât de departe ești de pământul românesc”, a declarat preoteasa Anamaria Macuc, de la Parohia Pacea, citată de botosaninews.ro.