Român mort în Italia la locul de muncă. Mister în ce privește modul în care a murit

Ancheta privind moartea tragică a românului Gavrilă Grad, în vârstă de 27 de ani, rezident în Trentino, continuă să aducă noi dezvăluiri, la patru luni de la accidentul care i-a pus capăt vieții. Trei persoane sunt în prezent cercetate în acest caz pentru omor din culpă.

Familia tânărului nostru conațional, soția sa, Natalia și cele două fetițe, Emma și Gloria, sunt reprezentate de firma de avocatură „Legal Service” din Roma, societate leader în despăgubiri pe teritoriul Italiei reprezentată de George Isac, care se ocupă de compensații pentru daune la nivel național.

Gavrilă Grad, 27 de ani, mort în Italia la locul de muncă

Inspectorii Uopsal și carabinierii din Cles continuă să investigheze cazul

Gavrilă Grad a decedat pe data de 16 ianuarie, în timp ce se afla la locul de muncă din cadrul firmei „Nord Pallets snc di Asson Mario”, specializate în producția și furnizarea de paleți și ambalaje.

Deși lucra în interior, în momentul accidentului muncitorul român se afla în afara clădirii. Inițial s-a afirmat că a fost lovit și strivit de un buștean căzut în mod accidental dintr-o stivă de lemne, de aproximativ patru metri înălțime.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cu toate acestea, rezultatele autopsiei au indicat discrepanțe semnificative între leziunile observate pe corpul lui și cele suferite de obicei în urma unui astfel de accident.

Se pare că muncitorul român ar fi murit de fapt asfixiat, fără a prezenta traume compatibile cu accidentul descris inițial de angajatori.

photo_2024-04-19_16-31-39
Locul accidentului de muncă în care și-a pierdut viața Gavrilă Grad. Sursa foto: Rai News

Recent, la patru luni de la tragedie, Procuratura a demarat proceduri urgente de sechestru pe o lopată, folosită probabil pentru mutarea materialelor și a mai multor telefoane mobile aparținând angajaților firmei.

Aceste acțiuni întăresc suspiciunile că accidentul ar fi avut o altă dinamică, diferită de cea menționată inițial. Trei persoane din cadrul firmei respective sunt acum cercetate pentru omor din culpă.

Comunitatea din Val di Non a arătat o solidaritate remarcabilă cu soția și cele două fetițe rămase fără tată, organizând prin asociația „La Storia Siamo Noi” o strângere de fonduri pe platforma „GoFoundMe” sub titlul „Aiutiamo il futuro delle piccole bimbe di Gabi”. Peste 200 de persoane și organizații au donat, pentru un total de 20.000 de euro.

Dincolo de aspectele financiare, familia cere dreptate și clarificări complete despre circumstanțele exacte în care și-a pierdut viața Gavrilă Grad.

Incidentul subliniază o problemă mai largă în provincia Trento, unde, de la începutul anului s-au înregistrat opt accidente mortale la locul de muncă, echivalentul numărului total din 2023.

Sindicatele locale și naționale continuă să solicite măsuri îmbunătățite de securitate la locul de muncă, în contextul în care accidentele mortale continuă să fie o preocupare majoră.

Ancheta în cazul lui Gavrilă Grad rămâne deschisă, cu autoritățile judiciare care se străduiesc să elucideze toate circumstanțele acestui tragic accident.