Român mort în Italia la numai 22 de ani. „Un băiat de aur!”

Comunitatea din Fara Gera d’Adda, provincia Bergamo din Lombardia, este în doliu după vestea tragică a decesului tânărului român Robert Gal, survenit la cinci luni după un grav accident de circulație. „Un băiat de aur, cuminte”, așa spun despre el toți cei care l-au cunoscut.

Pe data de 11 iunie, Robert, care avea numai 22 de ani, a fost implicat într-un cumplit accident de circulație, un eveniment nefericit în care și-a pierdut viața la 48 de ani Piergiovanni Finazzi.

Lupta lui Robert pentru viață părea neînfrântă până luni, 6 noimebrie, când medicii au confirmat nefericita veste a decesului său, informează Il Giorno.

Originar din România, trupul lui Robert a fost depus la morga Spitalului „Padre Luigi Tezza” din Capriate, unde așteaptă ceremonia funerară ce va avea loc joi, 9 noiembrie 2023, la ora 15:00, în biserica evanghelică din Capriate.

Ulterior, Robert va fi înmormântat în cimitirul comunal din localitatea de rezidență.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Accidentul din ziua fatidică de duminică, 11 iunie, s-a petrecut în timp ce Robert se întorcea acasă după o noapte petrecută cu prietenii.

În jurul orei 6:30 dimineața, mașina pe care o conducea a avut un impact frontal violent în apropierea zonei industriale Camporomano, în direcția Pognano, cu autovehiculul lui Piergiovanni Finazzi, care se deplasa către locul de muncă și care a decedat pe loc.

l-incidente-di-spirano-nel-riquadro-robert-gal
Robert Gal și mașina pe care o conducea în timpul accidentului. Sursa foto: Il Giorno

Robert era angajat la compania „Gruberg Spa” din Cologno al Serio, activă în sectorul construcțiilor.

El a suferit răni extrem de grave și a fost transportat de urgență la spitalul Papa Giovanni XXIII, unde medicii au efectuat două intervenții chirurgicale pe creier pentru a opri hemoragia.

Deși starea sa a rămas critică, dar stabilă, eforturile medicilor nu au fost suficiente pentru a-l salva. Anunțul morții sale a adus o undă de șoc în întreaga comunitate din Fara.