Român mort în Italia, omagiat de italieni: „Bun, cinstit și mereu disponibil pentru ceilalți”

Giovedì, 18 ianuarie, orașul Chiavari din Italia va fi martorul unei triste ceremonii.

Comunitatea locală se va aduna pentru a-și lua rămas bun de la Gheorghe Ciosnari, un bărbat român în vârstă de 56 de ani, care a fost găsit fără viață pe data de 8 ianuarie în viale Kasman, spânzurat de un copac.

Ceremonia funerară va avea loc la ora 10:00 în cimitirul local, urmând ritul ortodox, informează publicația Prima Illevante.

„Giorgio”, așa cum era numit în Italia, născut pe 2 martie 1968, era cunoscut în comunitatea locală ca autotransportator și era nevoit să călătorească frecvent pentru a-și câștiga existența.

Din motive încă necunoscute, pe data de 8 ianuarie el a hotărât să-și pună capăt vieții.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Prietenii săi de la clubul de „bocce” (joc tradițional de aruncare a bilelor) din Chiavari, situat pe corso Colombo, își exprimă durerea și își amintesc cu drag de bărbatul român:

„Ciao Giorgio, cu bunătatea, onestitatea și disponibilitatea ta vei găsi și în viața de dincolo oameni care, la fel ca noi, te vor iubit mult.”

Aceste cuvinte reflectă sentimentele unei comunități care îl  vedea pe român nu doar ca pe un simplu cunoscut, ci ca pe un membru valoros și iubit al acesteia.

Gheorghe Ciosnaro lasă în urmă un verișor, Ioan, împreună cu familia acestuia, care împărtășește durerea pierderii sale.