Român mort în Italia, omagiat de italieni: „Ne vei lipsi! A fost un privilegiu să te cunoaștem”

Într-un mesaj emoționant, echipa de rugby Stade Valdôtain a adus un ultim omagiu lui Ioan Tăut, fost jucător român și tehnician al echipei Valle d’Aosta Rugby, decedat la vârsta de 58 de ani în urma unei boli:

„Ai fost un adevărat luptător, atât pe teren cât și în viață”, au transmis reprezentanții clubului sportiv din Italia.

„Ai luptat cu demnitate și cu mult drag pentru întreaga ta familie. Ne vei lipsi foarte mult. A fost un privilegiu să te cunoaștem și să îți fim prieteni.

Sperăm ca acum să te poți bucura de liniștea pe care o meriți”, a scris echipa de rugby Stade Valdôtain într-o postare semnată „La famiglia Stade”.

photo_2023-07-30_13-07-05
Ioan Tăutu. Sursa foto: Stade Valdôtain Rugby

Președintele clubului „Leoni Gialloneri” (Leii galbeni-negri), Francesco Fida, a descris pierderea românului nostru drept o lovitură majoră pentru comunitatea de rugby din Valle d’Aosta.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Francesco Fida a spus despre Ioan Tăut: „O persoană care a lăsat ceva în urmă, un luptător pe teren și în afara lui. Va lăsa un gol important în rugby-ul din Valle d’Aosta. A fost un muncitor asiduu.”

Ioan, originar din Oradea, lasă în urmă pe soția Marinela și pe cele două fiice ale sale, Denisa și Mădălina.

Pe pagina de Facebook a clubului și a bărbatului român se pot citi numeroase mesaje de condoleanțe de la italieni, dar și de la rude și prieteni români:

  • „O inimă bună a încetat să mai bată, un suflet mare s-a ridicat la cer, lăsând în urmă o nemărginită durere și un gol imens. Sincere condoleanțe! Dumnezeu să-l odihnească în pace! Călătorie lină printre îngeri. R.I.P dragul meu verișor! Nu te voi uita niciodată!”
  • „Ne-a părăsit o persoană extraordinară, un prieten, un coleg, Uriașul blând, mereu cu un zâmbet și o glumă gata chiar și atunci când viața a vâslit împotriva lui. Îți mulțumesc, pentru tot ce m-ai învățat, îți mulțumesc că m-ai sprijinit în vremuri de pericol, îți mulțumesc că faci parte din viața mea. Drum bun Ioan Tăut…”
  • „La revedere prietene, mulțumesc pentru amintiri!”

Distribuie acest articol