Român mort în Italia și abandonat pe câmp de doi prieteni. Condamnați la șase luni de închisoare

Un bărbat și o femeie de 41 și respectiv, 48 de ani, ambii rezidenți în Brandizzo, au fost condamnați la șase luni de închisoare pentru ascunderea cadavrului tânărului român Andrei Miron Radu, în vârstă de 22 de ani, rezident în Crescentino.

Cadavrul acestuia a fost abandonat pe un câmp din zona rurală Chivasso, regiunea Piemont, în noiembrie 2020. Sentința a fost pronunțată ieri, 3 mai 2023, de judecătorul Lucrezia Natta de la Tribunalul din Ivrea, informează Quotidiano Canavese.

photo_2023-05-04_14-45-39
Andrei Miron Radu și locul unde a fost găsit trupul neînsuflețit

Andrei Miron Radu, originar din Bacău, locuia în Crescentino, o comună în provincia Vercelli, împreună cu iubita lui și fiul lor de numai 7 luni.

Potrivit investigațiilor desfășurate de Procuratura din Ivrea, cei trei petrecuseră seara împreună, consumând substanțe interzise.

Abuzul de substanțe s-a dovedit a fi fatal pentru tânărul român de numai 22 de ani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Autopsia efectuată pe 5 noiembrie 2020 și examenul toxicologic au relevat probleme cardiace și respiratorii care, probabil, în combinație cu efectele substanțelor interzise au cauzat stopul cardio-circulator și decesul tânărului.

Cei doi prieteni care se aflau cu Andrei în acea seară, cuprinși de panică, au decis să abandoneze trupul neînsuflețit pe un câmp din localitatea Baraccone, între Chivasso și Castagneto.

Trupul neînsuflețit a fost găsit a doua zi. Carabinierii au rezolvat cazul în doar câteva săptămâni, reușind să reconstituie minut cu minut ultimele ore de viață ale tânărului român.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20